The Browns

 

Pasen Disneyland Resort Parijs 2005
( 22 ste keer)

Woensdag 30 Maart 2005 gingen we 2 weken met de caravan naar Frankrijk. Allereerst wilden we in de buurt gaan staan van Disneyland Resort Parijs. We vonden de camping Les Jablines op 10 km afstand van het park. Een prachtige camping in een recreatie gebied, waar je kunt zeilen, fietsen sporten en wandelen. Donderdag kwamen we daar aan. Even lekker in de zon zitten en de volgende dag naar het park. Dat is het voordeel van de jaarpas, je kunt even gaan of de hele dag.

Vrijdags was het nog steeds mooi weer en druk in het park, want de meeste hadden nog paasvakantie. We waren omstreeks half elf in het park en namen als eerste de trein. Instappen kon alleen in de Mainstreet. Alle andere stations waren gesloten, wel kon je daar uitstappen. Wij namen alle stations en stapten weer uit op de Mainstreet, dat doen we eens in de zoveel tijd, meestal omdat het bij de trein altijd heel druk is. Daarna gingen we eerst een fastpass halen voor de Big Thunder Mountain.

We kwamen  deze keer om de paas decoratie te bekijken. Deze was er vanaf 19 Maart t/m 8 April. Nu die was er. Het thema was Alice in Wonderland met het witte konijn.  Hierna gingen we wat eten en kozen voor gebakken vis met patat bij de Todds Hall. We zochten buiten een plekje om het op te eten, heerlijk in de zon.  Je wandelt Easter Village binnen en daar stonden prachtige grote paaseieren.

Om 1 uur 's middags begon in het Fantasy Festival Stage een show, Welkom in Wonderland. Vier samen  met Alice, de gekke hoedenmaker en het witte konijn het begin van de lente met liedjes en dansen.

Hierna gingen we naar Easter Village. Daar konden de kinderen hun chocolade eieren schilderen en kleuren, in het atelier van de Terras Old Mill, voordat ze de eieren op eten. Er werd ook een gigantische Paaseieren speurtocht gedaan in het Alice Curious Labyrint. Bij het Terras March Hare Refreshment  was Mickey na gemaakt van melk chocolade, je kon de chocolade ook proeven, wat overigens goed smaakte.

Om twee uur konden we met de fastpass in de Big Thunder Railroad. Ondanks de pas, moesten we toch nog een poosje wachten. Hier hebben we ook foto's proberen te maken.

Hierna gingen we terug naar de camping om wat te zonnen. We gaan de volgende dag terug voor het andere park. Walt Disney Studios.