halloween 2005 in disneyland resort parijs
(23 ste keer)

Vrijdag 21  oktober waren we op de camping in de buurt van Parijs, n.l. Camping International de Jablines,  Deze camping bevalt ons goed. Zonde dat deze niet het hele jaar open is. Er is een bus die naar het park gaat, Wij namen zaterdags gewoon de auto en parkeerde die bij het New York Hotel. (Het voordeel van de dure pas). Alle landen hadden bijna herfst vakantie, dus het was enorm druk. Het was een hele nieuwe decoratie. Langs de Mainstreet (zie foto's) waren allemaal halloween poppen.

De openingsceremonie was om 10,11,12, en 1 uur op Town Square. Dat waren roze heksen tegen de pompoen mannen.

Het weer was zonnig en niet koud. Mickey en Minnie waren ook in andere kleren. Het halloween gebeuren speelde zich af in Frontierland. Daar gingen we dus eerst naar toe. Er was voor de kinderen een grote pompoen, waar een schmink atelier en een kapper. En er werd Trick or Treat gedaan tegenover de Lucky Nugget Saloon. Je ging de Heksen Academie binnen. Daar werden  de zeven landen vertegenwoordigd door de heksen. Verders was er het Roze Heksen Feest Toneel. Hier speelden 5 verschillende groepen op diverse tijden, We vonden het voor vandaag genoeg en gingen terug naar de camping. Morgen wilden we de Disney Schurkenparade zien.

Het is zondagmiddag en erg druk. De fast passes waren al niet meer te krijgen voor sommige attracties. We wilden nog 2 groepen zien en de Halloween Piņata. Daar hadden we nog nooit van gehoord. Speciaal voor kinderen. Ze zingen eerst een liedje, dan wordt 1 kind uitgekozen, die met een stok op een zak mag slaan. Gaat die open, dan vallen er allerlei snoepjes uit. En dan is het rennen voor de kids. Dit werd 4 keer per dag gespeeld. Even lekker ergens een kopje koffie drinken en dan wachten op de Disney Schurkenparade. Langs de paden was het al behoorlijk druk. En het was pas half vier. En eindelijk om kwart over vier begon de parade. De wagens waren van de normale parade, echter dat de prinsessen vervangen zijn door de schurken. Hierna gingen we terug naar de camping. De volgende keer komen we onze kleindochter terug voor de kerst.