De vier en twintigste keer

Het was 19 december 2005 's morgens om negen uur, dat we weg gingen. We zouden 1 nacht overblijven in een hotel in de buurt van Disney. Het werd het Kyriad Hotel. Daar kwamen we om ongeveer 3 uur in de middag aan. Mooi eenvoudig hotel. We kregen de sleutel, brachten de tas naar boven en gingen met de paarse bus naar het park.  Het was de hele dag al erg mistig, zo ook in het park. We hoefden eigenlijk maar 1 show te zien. Deze zou voor de laatste keer hier te zien zijn.

De temperatuur viel mee, het was niet echt koud en gelukkig droog. Eerst wat foto's maken van de kerst sfeer. Deze is toch elk jaar weer anders. De grote kerstboom was verdwenen van Town Square en verplaatst naar Central Plaza. We konden precies de show "Mickey's Kerstfeest" van 16.45 zien. Deze show hebben we de allereerste keer gezien en verders niet meer. Alleen de kleding was vernieuwd. Het zou de laatste keer zijn, dat de show hier te zien was en de foto's die we toen gemaakt hebben, waren lang niet zo mooi als deze keer.

We kwamen om ongeveer kwart over vijf uit de show en wilden terug om wat te eten. Maar we mochten niet door het kasteel, dit was afgesloten. Terug op Central Plaza waren we precies op tijd voor de "Betoverende Kerst Ceremonie". We moesten nog wel even wachten, want de ceremonie begon om zes uur. Hiervoor kwamen de Disney figuren allemaal te samen op het plein om de magische kerstboom  te ontsteken. Het kasteel werd ook helemaal verlicht. Hierna gingen we naar Toad Hall voor fish and chips....... maar helaas gesloten. Dus op naar de volgende Au Chalet de la Marionnette, daar aten we een halve kip met frite. Het was inmiddels half acht en gingen we op weg naar Disney Festival om winkels te kijken en eventueel iets te kopen. Daarna met de bus naar het hotel terug.

De volgende morgen in het hotel het ontbijt genomen, ontbijt buffet, zag er goed uit. Daarna de tas in de auto gedaan en met de bus naar het park. Het was half tien en de entrees tot de verschillende landen was nog dicht. Dit ging om tien uur open. We namen eerst een fastpass voor Peter Pan. Daar konden we om half één terecht.  Het was enorm druk ondanks het weer. 't Was guur door de mist. We hebben de Piraten nog even meegenomen en liepen richting Discovery Land. We gingen in de rij staan voor de tickets voor de Lion King. Deze show hadden we ook al gezien, maar de laatste tijd was het zo druk bij de reservering van de tickets, dat we dat niet meer probeerden, Deze keer hadden we geluk... we konden de show van 12.00 uur zien. Hij is en blijft mooi.

We wilden nog even naar het andere park gaan, kijken of daar ook iets van de kerst sfeer was. Wel iets, maar niet zo veel als in het Disneyland Park. De parade was net afgelopen. We gingen eerst maar iets eten, dan konden we vanavond meteen doorrijden naar Nederland. We kozen voor een pizza. Daarna gingen we naar "Goofy presents the Swing Along Santas". Zangers en zangeressen zingen a capella de mooiste kerstliedjes in het gezelschap van Goofy de Kerstman. We hadden alles wel zo'n beetje gezien en door de mist gingen we maar vroeg naar huis terug. Dus op naar de paarse bus en terug naar het hotel. Daar nog even een kopje koffie gedronken en toen op weg naar huis. Door het slechte weer deden we er 6 uur over, normaal 5 uur.