De zeven en twintigste keer

15e verjaardag DLP

We zouden eerst in Maart gaan, voor we naar Spanje gingen, maar het weer was zo slecht, dat we besloten om op de terug reis van Spanje Disneyland aan te doen. Dan was ook de viering van het 15 jaar bestaan er. We gingen met de caravan naar Jablines en bleven daar van dinsdag t/m zondag. Het weer was redelijk. Af en toe een bui. Dinsdagmiddag gingen we maar meteen er heen.

Het was niet druk, maar de vakanties moesten nog begingen. We zouden deze middag gebruiken om foto's te maken van de decoraties. Daar had ik eigenlijk meer van verwacht. Het kasteel en de Mainstreet waren eigenlijk de enige plekken die gedecoreerd waren. Overal stonden wel vaandels met 15 jaar.

We kwamen binnen en de parade begon. Ja wat doe je dan, dan wacht je toch maar om deze vast vast te leggen. Het was niet druk waar wij stonden en konden goede foto's maken van de Disney's Once Upon a Dream Parade. We stonden dit keer voor het station. Het park was tot acht uur 's avonds open. Maar zo lang bleven wij niet. We maakten nog wat foto's van het kasteel. Dronken nog even een kop koffie en gingen weer terug naar de camping.

                   

 

De volgende dag gingen we om ongeveer half elf naar het park met de auto en parkeerde deze bij het New York hotel. De lucht zag er donker uit, dus er kwam wel weer een bui. Koud was het niet. Er waren een paar nieuwe dingen bij gekomen. Vandaag zagen we eerst de Disney Characters' Express, deze rijdt van Town Square naar Central Plaza mindere keren per dag. Hierna even wat eten en drinken, daarna namen we wat shopjes door. Bij Pinoccio was het op dit moment niet druk dus gingen we daar maar eens naar binnen om foto's te maken. Eén beeldje van Mickey met 15 jaar konden we in ieder geval kopen en nog een kleine snowglobe. Er waren ook pins, speciaal voor het 15 jarig bestaan. Limited Edition, er waren er 900 stuks van gemaakt. Wij hebben de jaren 1992, 1993, 1994 en 1995 van gekocht. En daar zal het wel bij blijven.

's Middag gingen we bij Royal Castle Stage zitten voor de parade, om deze van de andere kant te zien. Want de wagen hadden aan elke kant andere figuren. Hierna konden we rustig aan doen, want we wilden naar het Chaparral Theater om de show van 17.15 uur te zien met Tarzan. Toen we eruit kwamen, regende het stevig. We kwamen langs Cowboy Cookout Barbecue, waar we maar wat gingen eten. Daar was het heerlijk rustig. Het was inmiddels half zeven en besloten naar La Vallée Vilage te gaan voor wat inkopen.

Donderdags gingen we eerst naar Walt Disney Studios Park. Ook hier was de decoratie erg weinig. Er waren 2 nieuwe attracties bij gekomen. Allereerst was er Toon Studio, met hierin Cars Quatre Roues Ralley, deze was pas geopend op 9 juni 2007, en Crush's Coaster, waar je een wervelend water avontuur beleefd met Nemo en Crush.

Verder namen we Animagique mee, waar we een beetje gefilmd hebben en gingen we verder naar Moteurs..Action. Deze hebben we ook gefilmd. Hier ook de Cinemá Parade gefilmd. De films kun je bekijken op deze pagina video2007. Verders zagen we nog een stukje van Lilo & Stitch Catch the Wave Party. Na dit gingen we nog even naar het andere park, maar we waren juist op tijd voor the High School Musical te zien.

Daar wilden we de Candleabration op Central Plaza zien. Dit begon 's avonds om zes uur. Hier zie Mickey en al zijn vriendjes die de verjaardag vieren, vlak voor de magische lichtjes aangaan van Sleepy Beauty Castle. Alleen zag je de lichtjes bijna niet, omdat het nog niet donker was. Na afloop gingen we richting camping.

Vrijdags konden we rustig aandoen, want we hadden het meeste al gezien en gingen van park naar park. Allen moesten we in het Disneyland Resort nog het Alpha Bet you Are zien. Dit zijn figuren gehuld in letters en zingen een liedje "Who wants to be the leader".

Zaterdags maakten we gebruik van de extra magische uren. Daardoor konden we 2 uur eerder in het park en sommige attracties in Fantasyland. We waren nu toch vroeg en gingen kaartjes reserveren voor de Legend of the Lion King. We bleven die dag niet lang. 's middags gingen we naar het shoppings center. Maar daar was het zo druk, dat we terug gingen naar de camping.

Zondag was de laatste dag voor Disney. We deden nog wat inkopen en liepen nog wat attracties af, die we lang niet gedaan hadden Le Pays des Contes de Feés, waar je met bootjes langs verschillende sprookjes gaat en Les Mystères du Nautilus, de onderzeeboot van de beruchte kapitein Nemo. Verder naar Adventureland om Le Passage Enchanté dÁladdin.

's Maandags gingen we richting Nederland en aangezien het toch geen mooi weer was, reden we in 1 keer terug. In september gaan we met onze jongste kleindochter Demy.

 

 

De acht en twintigste keer

Dit keer was het een heel kort bezoek. We kregen een brief of we onze Dream pas wilden verlengen 1 maand voordat hij afliep. Dan kregen we 6 maanden extra. Dat was natuurlijk een fantastisch aanbod. Dus gingen we dinsdag 14 augustus naar Parijs. We hadden snel een Akena hotelletje geboekt in Esbley voor 1 nacht. We reden om half elf 's morgens weg en waren om 4 uur in het park. We parkeerde de auto bij het New York hotel. In het park was het enorm druk, maar ja dat kun je verwachten in de zomer. We wilden in ieder geval de avond dingen zien. Het park was tot elf uur open, dat stond althans op de programma's, maar om 23.15 zou er nog vuurwerk komen.

We gingen het eerste naar het bureau voor de tickets. Daar waren we zo klaar. Even nieuwe foto's gemaakt en we hadden de passen tot en met maart 2009.  Het was inmiddels kwart voor vijf en we besloten eerst naar het hotel te gaan om in te checken. Daarna zouden we weer terug gaan naar het park.

         

Het was nog steeds droog, dus we hadden goeden hoop dat alles door zou gaan. Lopend in Disney Village zagen we een afzetting met touwen. Op hier zou een parade komen. Even wachten dan maar. Maar na tien minuten werd deze af gezegd. Eerst maar even wat eten in het park en gingen naar Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant. Gesloten. Voor een ander pizza moesten we naar de andere kant van het park, het was inmiddels behoorlijk hard gaan regenen, dus gingen we maar naar Videopolis om wat te eten. Disney's  Once Upon a Dream Parade ging wel door in de stromende regen. Wij hebben maar wat winkeltjes bekeken. Wij moesten wachten op Fantillusion, Candleabration en het vuurwerk. Wat respectievelijk om 22.25, 23.00 en 23.15 zouden komen. We hebben nog koffie gedronken en het bleef maar regenen, dus besloten we om kwart over negen terug te gaan naar het hotel.

De volgende morgen zouden we tot ongeveer 2 uur blijven. We mochten 2 uur voor het park open ging in Fantasyland. Het weer was nog steeds hetzelfde, dan regen, dan droog, maar niet zo erg als gisteren. We wilden in ieder geval de show van Winnie de Poeh zien. De eerste voorstelling kwam om half elf. We stonden helemaal vooraan. Om 10.35 werd de show afgezegd wegens technische proplemen. Misschien de volgende show. Ook deze werd afgezegd. We hebben een pizza gegeten in Pizzeria Belle Notte. We gingen nog even naar het Studios park, maar zijn toch maar naar huis gegaan vanwege de regen. Een bezoek met weinig gedaan. Maar de 16e september zijn we terug en dan is het minder druk en hopelijk beter weer.