De negen en twintigste keer

Zondag 16 september was het zover. Demy mocht mee naar Disney en we bleven tot woensdag 19 september. We vertrokken om ongeveer half één 's middags. Ze had er erg veel zin in. Maar ja de reis duurde wel minstens vijf uur en dat is toch wel erg lang voor een kind van 2½  jaar.

     

Maar onderweg even gestopt en vervolgens waren we om 6 uur 's avonds in het Holiday Inn hotel bij Disneyland. Maar dat was niet genoeg voor Demy, ze moest Mickey zien, dus gingen we eerst maar naar Disney Village en naar Mc Donald's.

Het was nog steeds heerlijk weer en we hoefden nog geen jas aan te doen. Met de paarse pendelbus gingen bij het hotel weg. Het was erg druk en we moesten lang wachten voor we het eten hadden. Maar ze had toch wel honger en at heerlijk haar Happy Meal op. Het was inmiddels half acht en we dachten dat het park om 8 uur dicht ging, dus gingen we weer met de bus terug naar het hotel. Nadat we vertelt hadden dat Mickey ook gingen slapen, kon ze er een beetje mee instemmen dat we de volgende dag naar het park zouden gaan.

Maandag morgen werd ze om half negen wakker. Nadat ze in bad was geweest, gingen we naar de ontbijtzaal om iets te eten. Ze had er enorme zin in om te gaan. De bus liet even op zich wachten. Toen die kwam was hij zo vol, dat we op de volgende bleven wachten. Eindelijk kwam die dan. We kwamen het park binnen en ze keek overal rond en zag overal Mickey's. Dus gingen we eerst maar in de rij staan voor de foto met Mickey. Dat duurde wel even, maar ja dat weet je als je met kinderen bent. Eindelijk was ze aan de beurt en kon ze Mickey haar boekje geven voor de handtekening en op de foto gaan. Toch vond ze het even een beetje eng. Maar uit eindelijk ging ze toch naar hem toe.

Er waren niet veel Disney figuren op het tijdstip dat wij er waren, dus namen we wat attracties. Allereerst de Carrousel. Ja op de paardjes wilde ze wel. Ze vond het prachtig. De rij was niet zo lang gelukkig. Op naar de volgende, dat was Dombo. Daar moesten we bijna 40 minuten wachten. Dat vond zo ook prachtig. Verder naar A Small World in de bootjes. Ze keek haar oogjes uit naar al de poppen. Ze genoot echt. Tijd voor een broodje en drinken.

       

 We hadden enorm geluk met het weer. Het was nog steeds redelijk zonnig, maar we hadden wel een vest aan gedaan deze dag. s' Middags gingen we naar de bootjes voor de sprookjes en Casey's Junior Train. Die vond ze geweldig en moest er telkens weer in. We konden telkens zo door lopen, want er was helemaal geen rij. Daarna naar de piraten. Vond ze niet eng in de donkere gang tot er een piraat aan kwam en haar een handje wilde geven. Toen was het mis. Huilen, maar hij bleef wachten tot ze weer een beetje kon lachen en ging toen weg. Maar deze attractie was niet zo'n succes bij Demy.

     

Daar vandaan was Pinoccio aan de beurt. Eigenlijk vond ze alles leuk. Sneeuwwitje en de zeven Dwergen vond ze ook prima alleen het heksenbos was maar niets. Buiten gekomen stonden er weer een paar figuren waar ze een handtekening van kreeg. Die kwamen met de Characters Express Train, maar ze moesten helaas al weer snel weg.

   

Inmiddels was het half vier geworden en zouden we wachten op de parade. Ze speelde wat met een Italiaans jongetje om de tijd te korten. Het was wat gaan regenen toen de eerste figuren kwamen. Nadat de eerste wagen met Mickey en Minnie verschenen was, begon het zo hard te regenen dat we maar weg gingen om iets te eten. Ze wilde een Mickey pizza hebben. Veel at ze er niet van op, net iets meer dan de helft. Het regende nog een klein beetje en we gingen nog wat winkeltjes bekijken. Ze mocht iets kopen van haar eigen centjes en wat voor haar zusje Cathy. Voor haar zelf nam ze meteen een Minnie beanie en voor Cathy vonden we een wekker. We brachten de buggy terug en namen de bus naar het hotel. 's Avonds gingen we nog even zwemmen voor ze naar bed toe ging. Uit geput viel ze om half negen in slaap en sliep door tot de volgende morgen 8 uur.

Dinsdags gingen we eerst ontbijten en namen toen de bus weer naar het park. Deze keer hoefden we niet zo lang te wachten. We kwamen om 10 voor tien in het park en namen direct de rij voor Minnie. We hadden 4 mensen voor ons en Minnie zou om 10.15 uur komen. Gelukkig hoefden we niet zolang te wachten als bij Mickey. Ook hier bleef ze op een afstand kijken hoe Minnie in haar boekje schreef, maar uit eindelijk ging ze toch op de foto.

Onderweg kwamen we het Disney alfabet nog tegen en gingen we verder met de paardentram naar Winnie de Poeh. Ook hier was een lange wachttijd. Toen ze aan de beurt was gaf ze wel het boekje maar wilde niet alleen op de foto. Ze zag Sneeuwwitje aan de andere kant, dus gingen we daar ook maar in de rij staan. Hadden we het maar gehad. De prinsessen lossen elkaar telkens af. Nu stond er Belle en de prins. Maar straks misschien weer Sneeuwwitje. En ja hoor na een poosje kwam die weer terug en was Demy aan de beurt. Ze gaf het boekje en keek nog eens even naar haar en ging dan toch wel op de foto.

Nu gingen we naar Alice's Curious Labyrint. We moesten even op opa wachten, maar die kwam even later eraan. Demy ging voorop en ze wist goed de weg er door heen. We namen de trap omhoog tot helemaal bovenin het kasteeltje. Je hebt een leuk uitzocht over het park. Toen de trap weer naar beneden. Nog door het andere doolhof terug naar de uitgang.

Tijd om een broodje te eten. Hierna weer een keer in Casey's Train en Dombo. Dat vond ze toch wel de mooiste attracties. Daarna namen we de Disney Railroad vanaf het Fantasyland Station. We waren namelijk op weg naar het andere park. Maar er stond geen rij voor de trein, dus namen we eerst die nog even. We zijn het hele park rond gegaan en toen op weg naar Walt Disney Studios Park. We kwamen voor de Cars Quatre Roues Ralley maar dat bleek niets voor Demy te zijn.

 

Maar de vliegende tapijten vond ze prachtig. Zijn we dan ook een paar keer in geweest. Toen begon het weer te regenen en zochten we een restaurant op om koffie te drinken en Demy wilden kip nuggets.  Om ongeveer tien voor half vijf verlieten we het park en gingen weer terug naar het andere park. Daar kwamen we juist op tijd voor de parade. Demy kon op de stoep zitten, terwijl opa de buggy weer ophaalde. Even later was ook hij hier en konden er foto's gemaakt worden.

Nog 1 keer terug naar de trein en bootjes en dan wat eten. Dit keer namen we Cafe Hyperion. Terwijl opa bestelde viel Demy in slaap. De Lion King show was bezig met best harde muziek, maar daar werd ze niet wakker van. We hadden gegeten en Demy sliep nog steeds, ze werd pas wakker doordat we de buggy in moesten leveren. We hebben haar maar gedragen naar de bus. Eenmaal in het hotel aangekomen werd ze toch helemaal wakker en zijn we nog gaan zwemmen. Ze heeft daarna nog wat gegeten en is toen gaan slapen.

Woensdag was de laatste dag. Ze had nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. We moesten eigenlijk alleen nog de show "Winnie the Pooh and Friends Too" zien. Deze begon om 10.30 en vervolgens steeds een uur later. Helaas misten we de eerste voorstelling maar moesten nog drie kwartier wachten voor de volgende. Opa en Demy namen nog 1 keer Dombo en ik ging in de rij staan voor de show. Ik zat mooi vooraan toen opa en Demy eraan kwamen en kon ze alles goed zien. Ze vond het fantastisch en zat volop mee te klappen.

Toen we hieruit kwamen hadden we beloofd nog 1 keer het treintje te nemen, helaas was er deze keer wel een lange rij. Daarna mocht ze nog een cadeautje uitzoeken van ons en zouden we naar huis terug gaan. Dit zeer tegen de wil van Demy, die had nog helemaal geen zin om naar huis terug te gaan. Om goed zeven uur hebben we ze weer bij haar ouders en zusje terug gebracht.

 

De dertigste keer.

Op dinsdag 31 oktober gingen we voor de Halloween naar Disneyland Resort Parijs. We hadden kaartjes voor de speciale Halloween avond. Dit konden we kopen met korting, voor de helft van de prijs met onze jaarpas. We gingen eerst naar het hotel om in te checken. Dat was ongeveer 5 uur. Daarna reden we terug naar het park. Het was enorm druk. Dus gingen we eerst maar wat eten bij Pizzeria Bella Notte. Het park moest om 8 uur dicht gaan om vervolgens weer te openen voor de Soiree Halloween. We kregen een oranje bandje om, welke je moest tonen als je in een attractie wilde gaan. We waren al meer op deze avond geweest, maar zo druk als nu hadden we het nog niet gezien. Er waren ook veel Halloween kostuums. Maar een waterdichte controle op deze avond was er niet. Je kon gewoon in het park blijven. Allereerst gingen we naar The Disney Villains Halloween Showtime op Central Plaza. Deze hebben we gefilmd en zouden de volgende morgen foto's maken. We gingen in de Big Mountains Railroad. De wachttijd liep op naar drie kwartier. Eenmaal in het treintje kwamen we precies op het hoogste punt stil te staan. Technische storing. We hebben ongeveer 20-30 minuten daar gestaan. Terug in het station kregen we een pas om nog een keer te gaan. Maar ja ook dit keer deed hij het niet. We mochten die avond nog terug komen via de uitgang. We hadden het inmiddels wel koud gekregen en besloten een cappuccino te nemen. De Fantillusion Parade zou ook zo langs komen, maar daar waren we te laat voor. Er stonden al zoveel mensen langs de kant. Nog naar een show van Cruella's Crazy Crooning gekeken, maar deze was ook bijna afgelopen. Nog een kwartiertje en het vuurwerk zou beginnen daar wilden we nog op wachten. Dan was het kwart over twaalf. Het park ging om 01.00 dicht. Het was om kwart voor 1 afgelopen en we gingen richting van de uitgang. Onze auto stond bij het New York hotel en we hadden een hotel in Esbley. Net buiten het park en nog 10 minuten rijden. Daar hadden we de code van het hek, zodat we er in konden. We waren niet de enige gasten die uit het park kwamen, er kwamen nog meer auto's aan.

De volgende morgen zouden we nog wat foto's maken en niet zo laat naar huis gaan. We konden de auto weer kwijt bij het New York Hotel. We dachten dat het nu niet zo druk was in het park, maar daar vergisten we ons in. De meeste decoraties waren hetzelfde als vorig jaar met hier en daar een kleine aanpassing. Maar we hebben toch nog wel wat foto's genomen. We gingen eerst naar Frontierland, waar de meeste Halloween decoraties te zien waren. Het spookhuis hebben we ook weer een keer gezien. Na alles gefotografeerd te hebben zijn we koffie gaan drinken en daarna was het tijd voor de Disney Villains Halloween Showtime. Dit is een show met Minnie en Stitch met de Disney Villains. Na deze show gingen we naar huis terug. Het was inmiddels 12 uur in de middag. Onderweg hadden we behoorlijk wat regen en waren om  zes uur thuis.