De zeven en dertigste keer.

Op 1 juli 2009 waren we op de terug weg van Spanje en deden we nog even Disneyland Resort Parijs aan. We waren met de caravan dus gingen we naar Jablines toe, om daar op de camping te staan. Het was lunchtijd, dus we moesten wachten to de camping om 2 uur weer open ging. Daarna de luifel aan de caravan gemaakt en de stoelen en tafeltje buiten gezet, even wat gedronken en op naar het park. De vakanties waren nog niet echt begonnen en maar hopen dat het nu niet zo druk is. Het weer was fantastisch.

 Dit jaar was het thema Mickey's Magische Jaar.  Er waren veel nieuwe dingen te zien.
 In het Disneyland park o.a. Minnie's Party Train, Party Time .....met Mickey & Friends, Goofy's Summer Camp en Dance Time....in Discoveryland.
In Walt Disney Studios Park: High School Musical Party, Playhouse Disney Live on Stage en Disney Stars 'n' Cars de nieuwe parade.

Allereerst gingen we naar het Disneyland Park. Het was inmiddels kwart voor vier, de Once Upon a Dream Parade begon bijna, deze blijft leuk om te zien. Nog wat foto's gemaakt van de parade en dan was het tijd voor de nieuwe show "It's Party Time...with Mickey & Friends " op Central Plaza. In het eerste deel komen de dansers uit het kasteel ( welke is afgesloten tijdens de show) en vragen ze het publiek om Mickey te roepen, die dan uit een magisch te voorschijn komt. dan gaat Mickey met de dansers dansen. Het tweede deel komen er ook Disney figuren o.a. Peter Pan en Wendy, Knabbel en Babbel, Goofy en Donald Duck, Katrien Duck. Deze figuren gaan ook een liedje zingen en het publiek wordt gevraagd om de dans te leren van deze figuur die zingt. En als laatste wordt je gevraagd om de Mickey dans te leren en die mee te doen.

Na deze shows gezien te hebben gingen we naar het andere park voor de nieuwe parade "Stars 'n' Cars".

De parade heeft 11 wagens.
In de eerste zitten Mickey en Minnie in een zwarte wagen, Cadillac 1929, vol met sterretjes en in prachtige witte kleren, naast de wagen loopt Goofy in z'n film directors outfit.
In de tweede wagen een donker groene met film motief en een groot filmbord achterop zitten Donald en Katrien,
In de derde wagen, lichtblauw met geel en de omlijsting van de magische spiegel achterop zitten Sneeuwwitje en Dopey,
In de vierde auto, die ook lichtblauw is en het grote hoofd van Genie op de motorkap. Het tapijtje zit achterop zitten uiteraard Aladdin en Jasmine.
In de vijfde wagen zit Sully, en deze is helemaal rood en behoort aan Monsters Inc. met achterop het logo van Monsters Inc.
In de zesde wagen zitten Lilo & Stitch, welke is gedecoreerd met bloemen en planten. En zelfs 2 palmbomen net als in Hawaï.
In de zevende wagen zitten Woody en Jessie, vergezeld door meneer en mevrouw Aardappelhoofd.
In de achtste wagen zitten Cruella, Gaston en de boze koningin van Sneeuwwitje, de slechteriken van de parade. Een zwarte auto met fel gele strepen.
In de negende wagen zit Ariël, deze is zeeblauw en vol met schelpen en een zeepaardje. Achterin zitten Bastiaan en Botje.
In de tiende wagen zitten op hun draaimolen paard  Mary Poppins en Bert, Pinguïn staat voorop.
In de elfde wagen, de laatste,  zit Mulan en deze heeft een Aziatische uitstraling. Mushu loopt naast de wagen.
Aan het einde van de parade op het Place des Stars geven de Disney figuren nog een show.
Daarna gaan ze langs het publiek om handtekeningen te geven. Of foto's te maken

Het Walt Disney Studios Park ging sluiten om zeven uur en wij gingen terug naar de camping voor een barbecue. De volgende dag zouden we weer terug komen. Het park ging om 10 uur open en we gingen nu meteen naar Walt Disney Studios Park. Daar wilden we nog wat foto's maken en de nieuwe attracties bezoeken. Allereerst gingen we naar  Playhouse Disney Live on Stage.  Playhouse Disney – Live on Stage! is een liveshow gebaseerd op de Tv-show Playhouse Disney waarin de bekende sterren tot leven komen. De kleine poppen die in de show opgevoerd worden, worden door poppenspelers tot leven gewekt.

Tijdens Playhouse Disney Live on Stage ! in de Walt Disney Studios wordt de hulp van alle aanwezige kinderen ingeroepen om samen met Handy Manny, Little Einsteins en de personages uit de Mickey Mouse Clubhouse een verjaardagsfeestje voor Minnie Mouse te organiseren. Het recept van Playhouse Disney – Live on Stage ! bestaat uit interactieve scènes, veel animatie, vrolijke muziek en special effect waaronder een enorme bellenblaasmachine, Bij de uitgang van het gebouw staan op de muur allerlei figuren uit de show.

Hierna nog wat filmposters gefotografeerd. We moesten een poosje wachten op de volgende show van High School Musical. Er werd die dag maar 1 stop gehouden, bij de diverse shows. Alleen op Places des Stars.  Dus gingen we eerst maar wat eten en drinken. Het was nog steeds warm z'n 28 graden. De kids van East High zijn terug van weggeweest en dansen en zingen tot de vonken er vanaf vliegen in de nieuwe act High School Musical Party! Dit muzikale straatspektakel brengt de bekendste hits uit de drie High School Musical films. Groot en klein wordt tijdens deze wervelende shows van harte uitgenodigd om mee te dansen en te zingen!

We gingen op ons gemak terug naar het Disneyland Park, waar een show bezig was op Town Square met Mary Poppins, Bert en de Pinguïns. Deze hebben we uitgekeken, alhoewel we niet zo goed stonden maar toch diverse foto's kunnen maken. We liepen verder en daar kwam de volgende attractie aan Minnie's Party Train. We gingen verder naar Videopolis waar Cinema Mickey wordt gehouden. Deze cartoons worden ieder uur getoond, behalve 14.00 - 17.00 uur. Je kunt er lekker even zitten, wat drinken en na een paar filmpjes ga je weer verder. We zegen verders nog Dance Time....in Discoveryland. een dans show met oa. Stitch. Het is een soort Parade float en de dansers en danseressen lijken een beetje op de figuren uit Star Trek. Het podium is in dezelfde stijl ingericht als de grote 'Twister' stippen op de grond in Discoveryland. We hielden het voor gezien deze dag en gingen terug naar de camping. Morgen wilden we nog de show zien van de Stars 'n' Cars in Walt Disney Studios.

De volgende dag gingen we om 1 uur naar het park. We hadden eerst de luifel opgeruimd, want het zag er naar uit, dat er een regenbui zou komen. Maar gelukkig bleeft het droog. De show van de parade begon pas om half zeven 's avonds, dus we hadden alle tijd om nog eens dingen in Walt Disney Studios te bekijken. Er was geen rij voor Crush Coaster, deze was dicht geweest voor een storing, dus die namen we als eerste. Binnen 10 minuten zaten we erin. Dat is nog nooit gebeurd. Daarna namen we Animagique, deze blijft leuk, alleen jammer dat je nog steeds geen foto's of films mag maken. In CinéMagique waren we ook al een tijd niet geweest. Ook deden we Armageddon met de speciale effecten.

Het was inmiddels half vijf, dus we moesten nog 2 uur door brengen. Even naar binnen om een colaatje te drinken, het was nog steeds drukkend warm. Hier en daar nog wat gekeken en om half zes gingen we richting Places des Stars. De eerste zaten en stonden er al. Maar we stonden vooraan met een goed zicht, recht voor het podium. Al gauw werd het drukker en dan was het zover. De parade was gestart en was op weg naar hier. De show kon beginnen. Het was zeker de moeite waard om 1 keer zo vroeg aanwezig te zijn. Op weg naar Disney Village zagen we deze tegels.


   Anaheim 17 juli 1955  9102 km                  Orlando 1 okt 1971   7272 km                Tokyo 15 april 1983   9698 km               Hongkong 12 sept 2005   9584 km

    We zijn nog een keer terug geweest voor deze show te zien. Goofy's Summer Camp

De acht en dertigste keer

Het is 23 november en guur weer. Zeven uur zijn we vertrokken uit Leerdam. 5 uurtjes rijden, dan zouden we om 12 uur in Disneyland zijn. Maar nee hoor bij Antwerpen in de file, bij Brussel in de file, dus we zijn pas om 2 uur in Parijs. Maar het is gelukkig droog geworden.

Het was erg rustig in het park. Geen wachttijden, dat is ook wel eens prettig. Maar ja nu begon het te regenen en dat bleef de hele middag. Veel kerst versiering was er niet. Misschien nog iets te vroeg. Maar de kerst begon op 8 november. Eerst maar even wat rond kijken en foto's nemen voordat het te hard ging regenen.

         

We gingen eerst naar Belle's Kerstdorp. We namen zo goed mogelijk foto's vanwege de regen. Elke druppel zie je op de foto. Maar het is toch gelukt om redelijk wat foto's te nemen. Op naar de volgende attractie. Dat werd "It's a Small World Celebration". We hadden geluk, want deze was net weer zaterdag 21 november open gegaan. Buiten zijn de vlaggen veranderd in Celebration. De 200 poppen hebben nieuwe kleren gekregen en 150 accessoires voor kerst aangebracht. En zelfs Sinterklaas staat er nu bij. En je hoort een speciale kerst uitvoering van It's a Small World. De muziek komt uit de Amerikaanse parken en duurt ongeveer een kwartier. Dit kun je zien tot 15 februari 2010. De laatste Celebration was in 2003/2004.

     

Het ging langzamerhand steeds harder regenen, dus gingen we naar Pirates of the Caribbean. We namen hier ook nog wat foto's.
Hierna gingen we door naar Woody Roundup Village waar de Kerstman was. We wilden niet met de Kerstman op de foto en dan is het moeilijk om foto's daar te maken. We hebben er wel een paar. Omdat het nog steeds regende gingen we naar de show Mickey's Winter Wonderland. Achter ons werden de deuren dicht gedaan. Dus we waren net op tijd. We zaten nu ook op een heel andere plaats. Maar we konden het goed zien. Deze show blijft altijd leuk.

Het was inmiddels kwart voor vijf. De regen was iets minder. En we gingen op weg naar de parade, Deze ging gewoon door. We konden makkelijk een plek vinden. En aangezien de parade altijd 10 minuten later begint waren we op tijd. Hier de foto's van Disney's Once Upon a Dream Parade followed by the Dreams of Christmas. Om zes uur kwam de Christmas Tree Lighting Ceremony. Elke avond worden bezoekers uitgenodigd voor een gloednieuwe show rond de indrukwekkende kerstboom op Town Square. Onder leiding van Mickey en Minnie worden tijdens een betoverende ceremonie alle kerstlichtjes in de boom aangestoken. Jong en oud zal ongetwijfeld vol verbazing toekijken bij dit magische kerstspektakel. Sleeping Beauty Castle Lighting Spectacular elke avond ondergaat het Kasteel van Doornroosje een ware transformatie tijdens een ongelofelijk en twinkelend schouwspel. Het Kasteel wordt dankzij meer dan 400.000 lichtjes omgetoverd tot een echt fonkelend ijspaleis. Hierna kwam ook om zeven uur de Fantillusion Parade. Dat was jaren gelden dat wij die gezien hadden. Er was geen vuurwerk aan het einde van de dag. Dus gingen we terug naar het hotel.

     

De volgende dag was het 10 uur. We namen eerst het Walt Disney Studios Park. Kijken of daar ook kerst versieringen waren. Het was weer enorm rustig. De stalletjes waren nog niet allemaal open. Dus namen we eerst wat winkeltjes. We kochten wat van aardewerk en dat hoefden we niet mee te nemen, dat konden we ophalen als we naar huis gingen. Dat scheelde weer. Verders het park in. Om half elf kwam Merry Christmas Walt Disney Studios, de auto met Mickey, Minnie, Knabbel en Babbel, Goofy, Donald en Katrien. Alleen Mickey en Minnie waren in kerstkleding. Goofy was de kerstman. Ze deelden handtekeningen uit en je kon foto's nemen.

     

Langzamerhand gingen ook de stalletjes op en kwamen de mensen het park in. Maar het was nog steeds stil. We gingen terug naar het andere park om daar nog wat te fotograferen. We namen nog wat foto's in Adventureland en Frontierland. Terug naar het kasteel om Snow White -  Happily ever after te zien. Tot slot namen we het spookhuis en gingen we terug naar het Walt Disney Studios Park om de pakjes op te halen. Het was inmiddels 1 uur en we moesten nog minstens 5 uur rijden.

     

 

De negen en dertigste keer juni 2010

We waren weer op de terug reis vanuit Spanje naar Nederland met auto en caravan. En zoals gewoonlijk gaan we dan weer even naar Disney.
Woensdag 30 juni kwamen we aan op de camping in Jablines. Het was behoorlijk warm. Eerst snel de caravan met luifel neer gezet en daarna om half vier naar het park. De auto bij New Port Bay hotel neer gezet. Er waren best veel mensen in het park. Vanuit het hotel moest je of met de bus of lopen. We besloten het laatste te doen. Maar je kon alleen via Sequoia Lodge naar het park. De andere weg was afgezet wegens werkzaamheden in Disney Village.

                   

 Voor sommige landen was de vakantie al begonnen. Het was ongeveer 4 uur toen we daar waren. De schaduw zijde van de Main Street was al druk bezet voor de parade. Dus gingen wij daar ook vast zitten. De parade begon om 5 uur. Er was eigenlijk 1 nieuwe attractie toegevoegd aan deze parade n.l. Prinses Tiana en Prins Naveen. De eerste gekleurde prinses van Disney. Voor de eerste middag hadden we het wel gezien,  nu hoeven we niet meer voor de parade te wachten. Nog even wat gewinkeld, een beanie en een beeldje van Mickey met vliegtuig gekocht.

          

De tweede dag 1 juli gingen we eerst met de bus vanaf New Port Bay hotel naar het park. We gingen meteen naar het Walt Disney Studios Park. Even rond gekeken en toen de Tram Studios Tour genomen. Vanuit deze tram kon je goed de nieuwe attractie zien Toysland........ Deze wordt eind van de zomer geopend. Nog wat gefilmd en foto's genomen. 's Middags wat gegeten en gedronken, het was behoorlijk druk in het park. De temperatuur was grandioos, eigenlijk iets te warm zo'n 32 graden. Maar er stond een lekker windje. We wilden nog even op de Disney's Stars 'n' Cars Parade wachten, die kwam om kwart voor drie. Hierin nu ook een auto met Ratatouille erin. En deze was op tijd. Nog even wat gedronken en daarna naar het andere park. Daar wilden we de nieuwe show zien. Deze begon om 10 over vier. Dus moesten we nog 20 minuten wachten. Maar helaas om 16.05 werd er omgeroepen dat de show niet door ging. Dus moeten we deze maar morgen kijken.

 

De derde dag vrijdag 2 juli gingen we weer naar het Disney park. Het was half elf en het was behoorlijk warm al.  Zo'n 28 graden. We gingen eerst naar A Small World om wat te filmen. Foto's hadden we genoeg, maar nog geen film. Daar waren niet zoveel mensen. Daarna was  the Pirates of the Caribbean aan de beurt. Ondertussen liep het park wel vol en werd het nog warmer.

       
's Middags werd het nog warmer om 1 uur was het 33 graden. We gingen eerst eten en wat drinken en daarna wilden we de show zien. Eerst kwam de
Disney All Stars Express. En daarna gingen we vragen of de show Disney Showtime Spectacular doorging. Wat niet het geval was en inmiddels was het 37 graden en ja dan dansen de figuren niet dat is veels te warm. En we hoefden niets anders te zien, wat met die hitte wel zo lekker was. 's Avonds zou die wel door gaan. Dan maar weer terugkomen. Dat is het gemak van de Dream Pass. Dus gingen we om kwart voor drie terug naar de camping om voetbal te kijken. Maar zelfs daar was het vreselijk warm.