De veertigste keer.

 

Op zaterdag 28 augustus gingen we weer naar Parijs. We stonden op camping Jablines. Deze was toch nog behoorlijk vol. Omdat het weekend was gingen we nog niet naar Disneyland. We wachten tot maandag 30 augustus. Om tien uur gingen we naar het park. Het begon aardig druk te worden. We besloten eerst de jaarpas te vernieuwen. Daar aangekomen stond er een rij, dus dat werd wachten.

Het duurde precies een uur voordat we aan de beurt waren. Een maal binnen mochten we direct naar een bureau gaan. Doordat we de pas moesten verlengen, hoefden we niet de hele rij af te wachten, dat scheelde toch weer een half uur. Dit is de laatste keer dat we de Dream pas genomen hebben. De voordelen wegen niet meer op tegen de prijs.

's Morgen scheen de zon, maar die ging al snel weg en de wind was behoorlijk koud. We wilden in ieder geval de show Disney's Showtime Spectacular en het nieuwe Toys Playland.

De show begon om 10 voor één, dus er was nog tijd voor een kop koffie. Daarna gingen we richting kasteel. We stonden mooi vooraan en konden goed fotograferen. De show was inderdaad leuk om te zien. Het duurde een half uurtje. Daarna gingen we wat eten en toen naar het andere park.

    

We gingen meteen naar Toy Story Playland. Er zijn 3 attracties: Toy Soldiers Parachute Drop - alle groene soldaatjes verzamelen voor een hoogst avontuurlijke opdracht, Slinky Dod Zigzag Spin - Zigzaggend met Slinky achter z'n eigen staart aan en RC Racer - voor Andy's supersnelle speelgoedauto is geen snelheidslimiet.
Zo dat was het voor de eerste dag.

Vandaag dinsdag 31 augustus gingen we eerst naar het Toy Story Restaurant. Dit was een buffet restaurant geworden.

Daarna kwamen we voorbij Captain EO een Kodak show met Michael Jackson. Geniet van de muziek van Michael Jackson en de magische visuele effecten van enkele van de grootste namen uit Hollywood.
Oh, oh ... Captain EO en zijn bemanning zijn gevangen genomen, overgebracht naar de boze Opperste Leider (gespeeld door Anjelica Huston), en veroordeeld. "Justitie" is snel en ernstig zijn. Captain EO accepteert zijn straf, honderd jaar van marteling, met gratie. Hij vertelt aan de Opperste Leider, dat hij voor haar een geschenk hebt, dat ze zal zien en hoort. De muziek begint, en het gevecht begint. Lasers vuur boven je hoofd. Wat gebeurt er met de Opperste Leider van de troepen? De kracht van muziek veranderd hun. Kijk! Zelfs de vreselijke Opperste Leider is nu een mooie koningin, en de planeet ziet er geweldig uit.
 

         

Dit is een erg leuke show.............

Het was tijd om te eten en daarna maakten we een boottochtje met de Mark Twain. Ook gingen we nog even in het spookhuis en daarna deden we nog wat inkopen. Het was lekker zonnig weer, dus gingen we terug naar de camping.

De derde dag gingen we pas om bijna elf uur naar het park. Het was wederom een mooie zonnige dag. De auto was voor de laatste keer geparkeerd bij het New York hotel, met de nieuwe Dream pas mag dat niet meer. Gewoon parkeren op de parkeer plaats. De fastpassen waren alweer tot vier uur 's middags weg. We hebben de borden aan de lantaarnpalen gefotografeerd, die kun je hier zien.

We liepen verder door het kasteel heen en daar was een kleine show van Doornroosje te zien. Het duurde ongeveer 20 minuten. Daarna gingen we naar It's a Small World. Een ritje met de trein was het volgende wat we deden. We stapten op in Fantasyland Station en we maakten de hele ronde om weer uit te stappen in Fantasyland Station. Hierna gingen we naar Pirates of the Caribbean.

We namen wat foto's in Adventureland. Het was inmiddels half twee dus gingen we richting Discoveryland. Daar gingen we eerst nog een keer naar Captain EO. Ook namen we de Les Mystères du Nautilus. Om 2 uur gingen we eten in het Toy Story restaurant. Er stond een buffet van 3 soorten pizza's, spaghetti en 2 soorten macaroni met 3 sauzen. Een heerlijke salade bar en een dessert bar. Koude dranken waren er ook bij. We hebben er goed gegeten. Daarna zijn we naar de camping terug gegaan en lekker in de zon gezeten.