Deze nieuwe show volgt in hoofdlijnen dezelfde stijl als zijn voorganger. Diverse Disney figuren zullen het podium betreden en op muziek uit hun films optreden. Het verschil met de show uit 2009, is dat er nu bij iedere nummer een kostuum wisseling plaatsvind voor Mickey. Hij zal zich kleden in speciale pakjes die overeenkomen met de Disney figuren die op dat moment optreden. Zo heeft hij een legerpakje aan tijdens Toy Story en een superheldenpakje tijdens The Incredibles. Via de ingebouwde lift zal Mickey dan telkens onder een rookgordijn verdwijen en even later in een nieuw pakje weer naar boven komen. Nieuw dit jaar zijn ook de attributen die gebruikt worden om ieder nummer te ondersteunen. Zo zien we een heus surfbord tijdens het nummer van Lilo & Stitch en een grote kookpan tijdens het nummer van Ratatouille.
 

De ‘It’s Party Time with Mickey & Friends’ show had een grote cast met dansers. Voor ‘Disney Showtime Spectacular’ is dit keer gekozen voor een kleinere ondersteunende cast (8 dansers) en een groter aantal Disney figuren (maar liefst 22 figuren zullen aan de show mee doen). Ook de dansers zullen een kostuum wisseling ondergaan bij ieder nummer, al gaat het hier dan voornamelijk om extra attributen, zoals helmen, jasjes en kookmutsen. In grote speelgoedblokken op het podium liggen deze attributen voor de dansers om zich snel ‘om te kleden’. De tweede en grootste lift op het middenpodium wordt gebruikt om telkens een grote groep Disney figuren op het podium te krijgen of om een speciaal decorstuk te laten zien.

 

De show bestaat uit 8 scenes. Het meerendeel van deze scenes zal zich concentreren rondom de Pixar figuren (Toy Story, The Incredibles, Monsters, Inc. en Ratatouille). Daarnaast zijn er twee nummers met klassieke figuren (Lilo & Stitch en The Princess and The Frog). De show begint met een nieuw openingsnummer. De ‘Fab Five’ figuren (Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto) worden vergezeld door Knabbel en Babbel tijdens dit eerste nummer. Elk van deze figuren kondigen hun vriendjes uit de ‘nieuwe generatie’ aan. Donald begint met de aankondiging van Toy Story, daarna Goofy met Lilo & Stitch, Knabbel en Babbel met The Incredibles, Pluto met Monsters, Inc., Minnie met Ratatouille en als laatste Mickey met The Princess and The Frog. De volgende nummers zullen in deze volgorde worden opgevoerd:

Opening (“Best of friends” – themesong van de show)
Toy Story (“You’ve got a friend in me”)
Lilo & Stitch (“Hawaiian roller coaster ride”)
The Incredibles (“The glory days” – instrumentaal)
Monsters, Inc. (“Shout” van The Isley Brothers, hier vertaald naar: “Scream”)
Ratatouille (“French Cancan” – instrumentaal)
The Princess and The Frog (“Going down the Bayou”, “When we’re human” – instrumentaal}
 
Finale (“You’ve got a friend in me”, “Best of friends” – instrumentaal)

Fans van Disney parades zullen het nummer “Scream” herkennen tijdens de scene met Monsters, Inc.. Het nummer is een bewerking van “Shout” van The Isley Brothers en komt uit de Block Party Bash. Deze parade liep van 2005 tot 2008 in Disney’s Califnoria Adventure en daarna verhuist naar Florida, waar deze nu dagelijks in Disney’s Hollywood Studios wordt opgevoerd. Daar waar bij onze show de figuren van Monsters, Inc. op het nummer dansen, zijn dat in de Amerikaanse parade de soldaatjes uit Toy Story.

Een aantal van deze Disney figuren zijn nieuw voor Disneyland Parijs. Lilo & Stitch zijn oude bekenden, maar Angel, het vriendinnetje van Stitch uit de tv-serie, is nieuw.De twee hoofdpersonen uit The Incredibles, Elastigirl en Mr. Incredible, zijn al eens eerder in Parijs geweest rondom de release van de gelijknamige film in 2004. Sindsdien zijn ze nooit meer in het openbaar verschenen. Dit jaar vervullen zij een prominente rol in zowel deze show, als op de Disney All Stars Express. Het is de eerste keer dat zij te zien zijn in het Disneyland Park. In het Walt Disney Studios Park is al enkele jaren een meet & greet locatie met Sulley en Mike uit Monsters, Inc.. Sulley is daarbij een ‘levend’ karakter, terwijl Mike een standbeeld is. In ‘Disney Showtime Spectacular’ zien we Mike voor het eerst als ‘levend’ figuur en maken we kennis met het kleine meisje Boo in haar monsterpakje. Ook nieuw voor het Disneyland Park zijn Rémy en Emile uit Ratatouille. Tot dit jaar waren zij alleen te zien in het Studios Park, maar vanaf april ook in de show en op de Disney All Stars Express. Als laatste maken we kennis met niemand minder dan Princess Tiana en Prince Naveen.