De 41ste keer

Dinsdag 26 oktober 2010 gingen we weer naar Disneyland Resort Parijs. Dit keer voor de Halloween.
Het was de laatste avond van
Mickey's Not So Scarry Halloween Party.

We konden niet eerder dan half één 's middags weg. Met een volle tank benzine, want je kon wel weer tanken, maar je weet maar nooit. We kwamen bij onze pomp in Frankrijk aan.......maar die was dicht.
Nu ja we konden bij het hotel komen in Esbley. Daar aangekomen hadden we nog 3 liter in de tankt. Onderweg konden we wel diesel tanken maar geen benzine. Maar gelukkig wisten ze bij het hotel wel waar we konden tanken. Dus snel gedaan en toen op weg naar de Party.

De avond begon om 8 uur. Er was dit keer behoorlijk veel controle. Bij de ingang kreeg je meteen een armbandje om. De landen waren nu met hekken afgezet en overal moesten ze je bandje zien. Bij de attracties moest dit ook gebeuren, maar er waren geen wachttijden, 15 minuten dat is echt lekker. We namen Big Thunder Mountain en Phantom Manor.

 

Het was 2 jaar geleden dat we geweest zijn, maar er was niet zo heel veel veranderd. De Mainstreet was dit keer niet in Halloween sfeer. Daarvoor moest je in Frontierland zijn. Er waren 4 speciale Halloween attracties: Winnie the Pooh and his Friends too, deze was in Fantasy Festival Stage, het was niet echt Halloween. Merlin and the Witch Academy, deze werd gegeven achter het kasteel, en was niet veel veranderd sinds  2008.

              

The Disney's "Not So Scary"Halloween Show, deze show werd opgevoerd op Central Plaza. Een leuke show. En  de laatste was The Disney's "Not So Scary" Cars Cavalcade, die kwam in Main Street USA, het was de parade van Walt Disney Studios met een Halloween tintje en was tevens het einde van de avond.

We gingen terug naar het Formule 1 hotel in Esbly. Dit hotel was helemaal opgeknapt en zag er prima uit. Het was bijna vol, maar ja het was ook herfst vakantie voor Nederland, Frankrijk en Engeland.

De volgende dag gingen we om 10 uur naar het park. We wilden alleen nog wat foto's maken van de Halloween sfeer, is toch weer anders dan 's avonds. Voor de attracties moest je trouwens heel lang wachten tussen de 60-120 minuten. We hebben Captain EO gedaan, het spookhuis en zijn daarna gaan eten in het Buzz Lightyear Pizza Planet restaurant, hier krijg je een buffet. De parade nog gezien met de speciale Dreams of Trick and Treat.

 

                                                                 

 

De 42ste Keer

Op 29 november 2010 gingen we voor de Kerst naar Disneyland. Toen we er 's middags aankwamen, had het er gesneeuwd. Het was een leuk gezicht, we hadden dat nooit eerder gehad.

 We zouden 2 dagen blijven en we sliepen in het hotel in Esbly. Veel was er niet gedaan aan de Kerst sfeer. En het was guur en koud. We hebben nog even gewacht op de parade in kerst sfeer.

 Doordat de straten nat bleven van de sneeuw, kreeg je steen koude voeten. We wilden 's avonds de Fantillusion Parade nog zien, maar door het weer zijn we toch terug naar het hotel gegaan.

De volgende morgen alleen de show  Disney Showtime Spectacular gezien op Centra Plaza en foto's gemaakt en zijn in de loop van de middag naar huis terug gereden.

 

       

Foto's van de Kerst en Sneeuw Sfeer

Foto's van de Kerst in Walt Disney Studios Park

 

De 43ste keer

Zo het is al weer juli 2011 en we zijn onderweg naar Nederland. We zijn 4 maanden in Spanje geweest. En op de terug weg gaan we altijd langs Disney.
Het weer is goed, maar of dat zo blijft de komende 3 dagen, dat weet ik niet. Maar we zien wel.
Veel hoeven we niet te zien. De eerste dag bleven we op de camping Jablines. Het was al 3 uur 's middags en we hadden niet zo'n zin om nog weg te gaan.

   

Allereerst wilden we Following the Leader with Peter Pan zien. Het zou over een kwartier beginnen. Maar de lucht werd steeds donkerder. En ja hoor 5 minuten voor aanvang begon het te regenen.. En het was buiten, dus nog even wachten. Maar toch maar naar binnen gegaan. Dus niets gezien. Even koffie gedronken.

Op naar de volgende attractie en dat was Tarzan Encounter, maar we gingen eerst kijken of het Buzz Lightyear Pizza Plaza geopend was. Het buffet hier is nog steeds lekker. Als je tenminste van Italiaans houdt.

We hadden nog even de tijd, want Tarzan begon om 15.15.

        

Na de show gingen we terug naar de camping. We komen dan om zes uur terug voor  de show op Centra Plaza.
We wilden dan bijtijds er zijn, zodat we vooraan staan.

Op weg naar de uitgang kwam het treintje Disney Dance Express er nog aan. Dus maar weer even gestopt om foto's te maken.

Nog even geshopt in Val d'Europe het winkelcentrum en op naar de camping. Om een uur of zes gingen we weer terug naar het park voor de show op Centra Plaza Mickey's Magical Celebration.

De volgende dag hoefden we niet zoveel te zien. Het werd ook behoorlijk druk in het park. We namen eerst het Walt Disney Studios Park. Ook hier stonden lange rijen om er in te komen. We namen eerst de Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular, waar nu Lightning McClean in zit van Cars.

   

Terug naar het andere park en nog wat foto's genomen in Adventure Land.