De zes en dertigste keer Kerst 2008

Op zaterdag 6 december gingen we om half acht 's morgens weg naar Disneyland Resort Parijs. We konden goed doorrijden en waren rond 1 uur in Parijs. De auto geparkeerd bij het New York hotel. Daar zagen we al, dat er veel gasten waren om in te checken. Op naar het park. Het weer was redelijk, gelukkig geen regen. Door Disney Village heen te komen was al een toer. Maar op weg naar de parken was het vreselijk. Wat een stroom mensen liepen daar, die er heen moesten. Bij de kassa stonden de mensen buiten de overkapping. Zo druk hadden we het nog niet gezien in al die jaren, dat wij er komen.

We wilden in ieder geval 2 shows zien Winnie the Pooh and Friends too...Kerst en Minnie's Jolly Holiday Show. Om kwart voor drie begon de Winnie de Poeh show. Het was inmiddels kwart voor 2, dus gingen we de richting op van het kasteel. Daar aangekomen stond er al een hele grote rij met wachtende. En dan moesten we nog 1 uur wachten voordat de show begon.

                                                 

Eindelijk mochten we er dan in en begon Winnie the Pooh and Friends Too.....Kerst. Het was hetzelfde verhaal alleen aangepast in de kerst periode. En altijd leuk om te zien. De show duurt 25 minuten. Het had inmiddels ook geregend, maar was nu weer droog gelukkig. Weer terug naar de enorme drukte. De wachttijden waren erg groot, 120 minuten was niets en bij de fastpass waren voor de hele dag niet meer te krijgen. Heerlijk zo'n weekendje uit.

Op naar de volgende attractie. De show van Minnie. Deze show werd gehouden op Central Plaza. Minnie's Jolly Holiday Show, waar Minnie met haar vriendjes een dansshow geeft. Een hele leuke show om te zien. We hadden niet het mooiste weer, maar het was droog. Deze show duurde ook 25 minuten. De Characters Express  train was ook gedecoreerd in Kerststijl met de figuren erop en werden naar Central Plaza gebracht. Na afloop wilden we een kop koffie drinken. Dus gingen we naar de winkel arcade. Maar vergeet het maar, voordat je aan de beurt bent, was je vergeten wat je wilde. Dus besloten we maar naar het hotel te gaan, om in te checken. Om zes uur moesten we hier weer terug zijn. We zaten in hotel Balladins in Esbley. Dat zal waarschijnlijk wel de laatste keer zijn. Want het hotel gaat erg achteruit. We dachten nu het is overgenomen door Balladins, zal het beter worden, maar niets is minder waar. Het wordt eerder slechter. Na koffie gedronken te hebben in het hotel, kwamen we om zes uur terug in Disneyland. De parade was nog bezig. Bij het station kon je er niet door heen komen. Door de winkel ging het een beetje.

   

Maar wij moesten bij Star Tours Pavillion zijn voor Mickey's Magical Christmas Dinner. Om 7 uur 's avonds begon het dinner. We kwamen in een hal, waar de bonnen werden uitgereikt, die moesten we alleen weer inleveren. Daarna stond er personeel in mooie kledij, die je naar je plaats bracht. Daar stonden lange tafel waar 8 personen aan konden zitten. Mooi gedekt, een heel mooi gezicht, al die tafels in de zaal.

En voor n kwamen de figuren naar beneden, Mickey, Minnie, Gilpetto, Pinoccio, Toy Story, de vier prinsessen Assepoester, Doornroosje, Jasmine en Belle, de kinderen naar ze toe gaan (ook ouders) voor foto's, handtekeningen en een praatje. Ze namen alle tijd voor je. Ondertussen ging het buffet open. Dat zag er zeer goed uit en smaakte ook goed. Er werd bronwater , rode wijn en witte wijn bij geschonken. Ook frisdranken en jus d'orange. Om ongeveer 10 uur was het afgelopen en konden de kinderen nog met de Kerstman op de foto in de hal. Al met al een leuke avond, alleen dachten wij, dat er een show gegeven werd.

De volgende dag reden we naar New York hotel, maar het miste, je kon bijna niets zien. Dus dat zou geen lange dag worden in Disneyland. We moesten eerst nog wat foto's maken in Santa Claus Village in Critter Coral Frontierland, waar  Woody's Roundup Village is. Daarna gingen we naar het Walt Disney Studios Park. Hier is nooit zoveel Kerst sfeer te zien, maar er waren toch een paar nieuwe dingen.  Gelukkig dat we gisteren de buiten shows hadden gedaan, want vandaag zag je niets. Mickey stond in een mooi outfit bij de auto en Goofy liep als Santa op het plein. Hier was het niet druk. Wat een verademing na gisteren. Maar het was een stuk kouder geworden. Voor de Crush Coaster stonden de mensen bijna buiten het park en het was al half elf. Het is niet te geloven wat een wachttijd. We hebben hier en daar wat foto's genomen.

De toontrain was helemaal gedecoreerd in Kerst stijl. Goofy stond als Kerstman in de huiskamer, ook Lilo & Stich waren in de kerst sfeer en de laatste wagen behoorde aan Clarice de vriendin van Knabbel en Babbel.

Er waren allerlei kraampjes neer gezet, waar je uitsluitend kerst artikelen kon kopen. Zag er gezellig uit. Om ongeveer 1 uur verlieten we het park om richting hotel te gaan en de auto op te halen. We hadden nog zo'n 5 uur rijden voor de boeg en met die mist konden we beter vroeg vertrekken. En we waren nog pas om half negen 's avonds thuis. Twee uur in de file gestaan in Nederland vlakbij Gorinchem.