De 44ste keer

Dinsdag 3 juli 2012 waren we weer op de terug reis van Spanje. En zo als gebruikelijk gaan we dan 3 dagen naar Disney Parijs. We waren om half drie op camping Jablines.

's Middags om half vijf gingen we naar het park. We wilden in ieder geval de nieuwe parade zien. Het weer was mooi zo'n 27 graden en we zouden tot het einde van het park blijven. Eerst maar wat foto's maken.

   

Er waren best veel mensen in het park en dan was de vakantie nog niet eens begonnen. De eerste zaten al voor de parade te wachten, die komt pas om zeven uur. Het was inmiddels half zes. Dus wij zochten ook maar vast een plaatsje. Het zou wel lang zitten worden, maar ja....... Om 18.15 was alles al weer bezet en 2 rijen dik. Eindelijk was het zeven uur en daar kwam de Disney Magic on Parade en dit keer op tijd. Na 20 jaar.

   

Hierna gingen we naar het spookhuis, dat is altijd wel aardig om te doen en nooit zo druk.

      

Zo nu eerst een kop koffie nemen en dan gaan we wachten op de show Disney Dreams. We moesten eerst een plekje zoeken. We vonden een bank tegenover het kasteel waar de show zou plaatst vinden. Het was kwart over acht, dus we moesten een hele tijd wachten. De show begint om elf uur. Maar in een korte tijd is het al vol, iedereen zit op de grond.

           Eindelijk was het zover, de show kon beginnen. Maar het was het wachten waard. Het was gewoon fantastisch. Een show met water en beelden en vuurwerk. Foto's maken ging een beetje moeilijk, daarvoor was het te bewegelijk,  maar ik heb er toch een paar. De meeste zijn gemaakt van de film, die wel goed gelukt is. Zodra het was afgelopen, gingen we naar de auto om te terug te keren naar de camping. Daar waren we om kwart over twaalf.

De volgende dag gingen we om half elf naar het park. Eerst gingen we kijken of het Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant open was, want daar wilden we tussen de middag gaan eten.

Ondertussen hebben we alle welcomes borden gefotografeerd. 

Daarna gingen we naar Meet Mickey Mouse in Fantasyland. Er worden filmpjes gedraaid tijdens het wachten.  Er hangen allerlei poster. De wachttijd was 60 minuten. Je gaat door de coulissen van het theater waarna je in de kleedkamer van Mickey komt.  Je ziet er ook nog wat attributen staan.

Je kunt op de foto met Mickey. Het wordt allemaal netjes in banen geleid. Telkens met 2 groepjes word je toegelaten. Je krijgt ruim de tijd om alles te fotograferen. Na de kleedkamer kom je in een gang waar ook nog wat attributen staan. Daarna kom je in een ruimte waar de foto's getoond worden en die je kunt kopen.

We zijn nog even wat shopjes in gegaan en uiteraard nog wat gekocht voor mijn verzameling. Dit keer een beeldje van Mickey 20 jaar.

Hierna was het wachten tot het half twee was, voor de Disney's 20 Anniversary Celebration Train. Hierin stonden Knabbel en Babbel, Donald Duck, Pluto, Goofy, Duffi en Mickey en Minnie. Allemaal in feestkleding.

Toen de trein voorbij was, begon het te spetteren en we gingen terug naar de camping. Eenmaal op de camping hebben we wat gedronken en na een uurtje begon het te regenen en onweren. We waren blij dat we naar huis waren gegaan.

Morgen de laatste dag, veel hoeven we niet meer te zien in het park, nog wat foto's maken en dan door naar Val d'Europe om nog wat te winkelen.

 

 

's Middags om half één gingen we weer naar het park. De zon scheen niet maar het was nog droog. We zijn eerst naar het Walt Disney Studios Park gegaan. We hebben er wat rond gekeken, want waar we in wilden (Nemo) was de wachttijd 75 minuten. Dat vonden we iets te lang en het begon ook te regenen. Dus de shopjes maar in gegaan. Het was inmiddels weer iets droger, dus op naar het andere park. De celebration train kwam er weer aan. Even nog een paar foto's gemaakt en op naar het kasteel. Het kasteel van binnen bekeken. De koets van Assepoester op de foto gezet.  Daarna een ijsje gegeten. We wilden nog naar Disney Village, maar daar kwam de trein weer aan op Central Plaza. Nu stapten de characters uit en liepen naar de plaatsen, waar je ze kon fotograferen.

   

 Zo nu konden we naar Disney Village. Er kwam een hele donkere lucht aan boven Disney, dus het zou beslist niet droog blijven. Nog even wat gekocht en toen terug naar de parkeer plaats voor de auto. We waren net in de auto toen het begon te stort regenen. Wat waren wij blij dat we de parade en de show van elf uur 's avonds de eerste dag gezien hadden.