De 45ste keer

 Op 30 oktober vertrokken wij richting Disneyland Parijs voor de Halloween. We gingen 's morgens om zeven uur weg. Maar helaas was het erg druk op de weg en kwamen we pas om 1 uur aan. De parkeer plaats was enorm vol, zoiets hadden wij nog nooit gezien. Maar ja de fransen hadden vakantie.

Eindelijk is een heel nieuw decor met Halloween. Het zag er erg goed uit. Meteen bij aankomst valt het op. Het was enorm druk met kinderen die normaal naar school zouden moeten. Het park zou tot 11 uur 's avonds open zijn, dus we hadden alle tijd.

       

Hier zijn meer foto's van Times Square en Mainstreet USA.

     

We wilden in ieder geval de Mickey's Halloween Treat in the Street zien. De show komt 5 keer per dag en wij konden de show van 3 uur zien. Het was inmiddels kwart over twee, dus we gingen eerst wat foto's maken in Frontierland. Ook hier was een nieuw decor. De heksen waren allemaal verdwenen. Hier kun je de foto's zien van Frontierland.

       

De fastpassen waren 's middags niet meer ter beschikking. De wachttijden voor een attractie waren ongeveer 1 uur en meer. Dus besloten we alleen foto's te maken. Het was inmiddels tijd voor de show geworden, we hadden nog 10 minuten, maar het was overal vol. We gingen op de trap staan tegenover de Royal Castle Stage. Daar konden we het prima zien en foto's maken.

   

De show Mickey's Halloween Treat in the Street duurde een half uurtje en was erg leuk. Het was de eerste keer dat wij het zagen, maar vorig jaar was deze show er ook al. Zo nu tijd voor een cappuccino te halen. Om een uur of vijf wilden we naar het hotel om in te checken. Dus we hadden nog wat tijd over. We gingen richting spookhuis, maar daar aangekomen, stonden te mensen bijna bij de ingang....wachttijd anderhalf uur.

Daar zijn we niet ingegaan en besloten eerst naar het hotel te gaan en daarna wat te gaan eten.

Na het eten gingen we weer terug naar het park. Het begon zachtjes te regenen. We werden verwelkomt door de big band. Die speelde in het overdekte gedeelte.

 Eigenlijk wilden we Disney Dreams nog zien. Maar dat duurde nog ruim 2 uur voordat die kwam. Nog wat foto's met de lichten aangenomen. Het begon behoorlijk hard te regen, dus besloten we om naar Disney Village te gaan om in de nieuwe shop World of Disney te kijken.

Hij is niet zo groot als in Orlando. Met het thema Reizen. Maar toch weer een leuke shop erbij. Bij het verlaten van de twee parken kom je automatisch langs deze winkel. Met de halve wereldbol bovenop het dak en Mickey en Minnie als beelden voor de winkel. Deze zijn afkomstig uit de Disney store Manhattan in New York.

Binnenin is een grote luchtballon met daarin Mickey, Minnie en Pluto op weg naar Parijs. De muren buiten hebben mooie panelen in Art Deco stijl bekende figuren hebben. De winkel is op 12 juli 2012 geopend.

        

 

                          

Hierna gingen we terug naar de parkeerplaats om de auto op te halen en terug te gaan naar het hotel.

De volgende morgen waren we om 10 uur in het park. Het was er al weer druk, heel veel bussen. Het weer was heerlijk, zonnetje en zo'n 15 graden. We namen eerst de trein, daar was het nu nog niet druk en maakten een rondje door het park. Dit orgel staat op het station van Mainstreet en het was ons nog nooit eerder opgevallen.  Hierna gingen we naar Frontierland om foto's te maken wat we normaal niet deden. Maar eerst een kop koffie in Fuente del Oro. 

In Frontierland gingen we naar Pocahontas Indian Village. Dit gedeelte van het park hadden we eigenlijk niet vaak gezien. Dat is het voordeel als het zo druk is, dan ga je andere dingen doen, althans als je er meerdere keren per jaar komt zoals wij.

Hierna gingen we richting Adventureland om foto's te nemen van de omgeving. Ook wilden we naar Indiana Jones and the Temple of Peril. Daar deze attractie helemaal aan het einde is van Adventureland, kom je daar niet zovaak, zeker als je er niet in gaat. Maar er waren veel dingen die we nog niet gezien hadden en dus ook geen foto's.

Inmiddels was het tijd om te gaan eten en we gingen naar Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant waar je een buffet krijgt tegen een redelijke prijs en erg lekker. Het is alleen tussen de middag open  en het is er meestal druk. Het was half twee toen we klaar waren met eten en zijn toen nog even naar de shops geweest voordat we de auto ophaalden en naar huis reden.