De één en dertigste keer Kerst 2007

 

Dinsdag 27 november gingen we voor de kerst sfeer weer naar Disneyland Resort Parijs. We waren vroeg weggegaan. om bijtijds in het park te zijn. Maar helaas het was in België zo druk, dat hadden we nog nooit mee gemaakt. We hebben er ongeveer 7 uur over gedaan. Normaal rijden we het in 5 uur. Om half drie waren we dan toch in het park gearriveerd. De auto hadden we bij het New York Hotel geparkeerd. Bij binnenkomst in het hotel werden we begroet door Pluto en Minnie. Het viel ons op, dat het helemaal niet druk was. En dat de kerstversiering ook niet echt optimaal was. We gingen eerst naar de Big Mountain, ook hier was een wachttijd van 10 minuten, zonder fastpass. Daarna het spookhuis gedaan. Hier hebben we voor het eerst foto's binnen en buiten het spookhuis genomen. Voor de eerste keer zagen we nu de graveyard. Het was heerlijk zonnig weer. We hadden het wel getroffen. Misschien was de parade met een beetje kerst. We hadden verwacht dat de wagens voor de kerst waren aangepast. Maar het was de gewone parade met alleen de Kerstman in de arrenslee met echte rendieren. Wel waren er de soldaatjes en rendieren. Maar deze was nog kleiner dan anders. De sneeuwpoppen waren er ook niet bij dit jaar.

Wel was de Disney Characters Express versiert met kerst decoraties. We hadden meer kerstversieringen verwacht, maar dat zal wel door het 15 jarig bestaan komen. Wel was er weer de grote kerstboom. Op Town Square was Goofy als Santa met de arrenslee. Er waren ook een paar shows alleen in het weekend te zien, dat was wel jammer. Het park zou om zes uur dicht gaan. Om zes kwam de Enchanted Candleabration op Central Plaza. Deze show hadden we gezien in juni, toen was het nog niet donker. Het was inmiddels wel behoorlijk kouder geworden. We moesten nog een half uur wachten. Maar eindelijk was het zover. Na afloop gingen we terug naar Disney Village om wat te eten. Maar overal stonden rijen mensen te wachten om naar binnen te gaan. Dus besloten we om McDonald's te nemen. Ook hier was het behoorlijk druk. Nog even wat geshopt in Disney Village en daarna terug naar het hotel.

 

De volgende dag zag het er mistig uit. Het was toch al half tien. We besloten eerst naar het andere park Disney Studios te gaan. De Tower of Terror schoot al erg op. Eigenlijk was hij al klaar. Ze waren nu de omgeving aan te passen. We wilden de nieuwe attractie Crush Coaster nog doen, maar de wachttijd was 45 min. Dus daar hebben we maar van af gezien. Wel kwamen we Ratatouille in Toon Studio. Doorlopend kwamen we bij de tramtour. Dat was ook een hele tijd geleden dat we die gedaan hadden. Hier hadden ze de landen weg gehaald. Vroeger werd er in 3 groepen gestart. Als Nederlander kwam je dan altijd achteraan te zitten. Nu hebben ze gewoon op volg orde van binnenkomst. Kun je gaan zitten waar je wilt. Nog even wat rond gelopen en daarna weer naar het Disneyland park. Het was nog steeds rustig in het park. De zon kwam inmiddels ook door. Eerst maar naar Belle's Kerst Dorp. Daarna een fastpass gehaald voor Buzz Lightyear Laser Blast. We moesten een half uurtje wachten en gingen nu op weg naar Star Tours. Hier konden we zo doorlopen. Daarna was het tijd om iets te eten. We gingen naar de pizzeria. Daarna lekker een kopje cappuccino en dan kunnen we er weer een paar uurtjes tegen. Na het eten wilden we nog wat shoppen. We hadden nog wat dingen gezien die we wilden kopen. Om drie uur gingen we weer naar Nederland.

De twee en dertigste keer maart 2008

 Daar voor waren we in maart geweest, maar het was toen zo slecht weer, dat we met 1 uur weg gegaan zijn op door reis naar Spanje. We wilden toen de nieuwe attractie in Disney Studios Crush Coaster zien. Maar de wachttijd was zo enorm zelfs met dat slechte weer. Dus we zouden we op de terug weg uit Spanje het weer proberen. We besloten om koffie te drinken en terug te gaan naar de camping. Dit keer stonden we op Camping Village Parisien.

De drie en dertigste keer juni 2008

We waren op de terug weg naar Nederland vanuit Spanje. Dus weer even langs Disney. Het was behoorlijk druk op de camping Jablines. Het weer was perfect. We zouden hier 2 nachten blijven. 's Middags maar direct naar Disney gegaan. De auto bij het hotel New York geparkeerd. Op naar de attractie Crush Coaster. Maar de rij was gigantisch, meer dan 2 uur wachten. Dat deden we dus niet.

Morgen ochtend zouden we als eerste deze actactie nemen, dan kon de wacht rij nooit zo druk zijn. We namen nog wat foto's van de Twilight Zone Tower of Terror. Opnieuw naar een nieuwe attractie Stich Live!! Een interactieve show, waar Stich lacht, praat en grappen maakt. Voor kinderen een erg leuke attractie. We zijn terug naar het andere park gegaan en hebben daar de 2 attracties gedaan, die we in lange tijd niet gedaan hadden nl. La Cabana des Robinson en Legends of the Wild West. Daar waren we toen het oudste kleinkind 3 jaar oud was. Dat is dus zo'n 15 jaar geleden. We namen ook de Riverboat. Normaal gingen we direct naar boven, maar nu bleven we op het onderste dek. We deden nog wat andere attracties

De volgende dag eerst naar Disney Studios. Maar niets was minder waar. Wij kwamen om 10.15 aan bij Crush Coaster en daar stond weer een wachttijd van 90 minuten. Dus besloten we weer om deze attractie uit te stellen tot een volgende keer. Er was ook nog een straat show Recording Live. Hierna zouden we wachten op de nieuwe High School Musical 2 School's Out. Op het laatst zagen we nog de Toon Train. Ongeveer gelijk aan de Disney Character Express van het andere park.

 

De vier en dertigste keer september 2008

Dinsdags 2 september 2008 gingen we voor de 34ste keer naar Disneyland Resort Parijs. We stonden op de camping Jablines. Het was half drie 's middags. Het weer was niet denderend, maar gelukkig droog. En we moesten nog steeds die ene attractie doen in Walt Disney Studios "Crush Coaster".

Eerst maar even het park in. We haalden een fastpass voor de Big Thunder Mountain. We konden tussen 16.50 - 17.20 terecht. We moesten nog ruim 2 uur wachten. Dus eerst maar wat anders doen. We namen het spookhuis, de Piraten en A Small World. Toen was het bijna tijd voor de fastpass te gebruiken.

Hierna gingen we naar het andere park. Direct naar Crush Coaster, de wachttijd bedroeg nu 50 minuten. Dat deden we nu maar dit keer. We gingen in de rij staan om kwart over vijf. We hadden het al 2 keer eerder geprobeerd, maar telkens was de wachttijd anderhalf uur of meer. Maar het was de moeite waard. Als je niet weet wat je te wachten staat. Het is binnen in bijna donker, je wordt hen en weer geslingerd en gaat voor en achteruit, naar boven en beneden. Het was geweldig. We kwamen eruit om 10 over zes. We besloten naar de camping terug te gaan. Morgen hadden we nog een dag.

De volgende dag regende het, dus we deden rustig aan. Misschien klaarde het nog op. Om elf uur was het bijna droog en gingen we weg. Maar hoe dichter we bij Disney kwamen des te harder begon het te regenen. We parkeerde de auto bij hotel New York. Gelukkig dat we gisteren die ene attractie hadden gedaan. We zouden niet lang blijven met die regen. We keken wat rond, namen nog een paar figuren op de foto.

     

We gingen nog even shoppen, koffie gedronken en wat gegeten. Om half drie gingen we terug naar het hotel om de auto op te halen. Daar stonden Minnie en Pluto te wachten, dus ook maar even gefotografeerd. We wilden nog naar Val d'Europe. De volgende keer dat we gaan, zal wel met Halloween zijn.

 

De vijf en dertigste keer 27 oktober 2008

's Morgens om 10 uur reden we weg uit Leerdam op weg naar Disneyland Resort Parijs. Rond drie uur waren we in Esbley. Waar we een reservering per email gedaan hadden in het Akena hotel. Maar we hadden nooit een bevestiging gekregen. Dus maar even kijken wat er fout was gegaan. Bij navraag hadden ze heel geen email binnen gekregen. Wat bleek, het hotel Akena was veranderd in hotel Balladins. Ja dan komt er niets aan. Maar het verblijf was geen bezwaar.

Hierna vertrokken we naar het park. Waar we een reservering hadden gemaakt voor Mickey's Not so Scary Halloween Party, voor deze avond. Dat begon om acht uur 's avonds. Om 5 uur 's middags moeten we de kaartjes laten zien en kregen we een groen armbandje om. Na wat heen en weer gezocht te hebben, waar we deze halen moesten, vonden we het in Fantasyland. Dit was de laatste avond voor deze party.

We gingen eerst maar wat eten in Pizzeria Bella Note. We namen pennen en een pizza. Daarna gingen we cappuccino drinken.  Het was een beetje rommelig bij het sluiten van het park. En het openen van de party. Maar uiteindelijk konden we toch om 5 minuten voor 8 naar binnen. Wel werd er gecontroleerd op je armband.

Als eerste was Mickey en Minnie heten jullie Welkom. Dat werd net achter het kasteel gehouden. Je kon weinig ervan zien, als je iets te laat binnen kwam, zoals wij. Hierna gingen we naar Fantasy Festival Stage. Hier was de Halloween Magician. Een soort goochelaar. Buiten stond Winnie de Poeh in Halloween kleding met Eeyore. Er waren 9 attracties open, 6 restaurants en 2 winkels. We deden Les Voyages de Pinoccio en Sneeuwwitje en de zeven dwergen, waar we dit keer ook foto's van hebben gemaakt.  Elk half uur was er iets anders en werd telkens om het uur herhaald. Zo was er Merlijn en de heksen Academie. De show met Winnie hebben wij niet gezien. Die was er niet deze avond.

Een dans party met Teigertje, waar kinderen mee konden dansen. Er waren straat artiesten door Fantasyland. En de meeste figuren liepen daar ook. Je kon er makkelijk mee op de foto. En als laatste kwam om elf uur de Not so Scary Cavalde, de Disney Character Express Train met alle figuren.

De volgende dag hebben we nog wat foto's genomen in the Mainstreet en Frontierland van Halloween. Het miste en er stond een koude wind. We zagen de Disney Villains Halloween Showtime. Bij het spookhuis zagen we Jack en Sally. We liepen dit keer ook door Woody's Roundup Village, waar we Pluto vonden in een kamer. Ook hier was de Halloween sfeer aangebracht. Na koffie gedronken te hebben gingen we om 1 uur naar de auto, om de terug reis te maken naar Leerdam. Dit keer deden we er 7 uur over. 4 omleidingen en bij Brussel en Antwerpen in de file. Bij Hazeldonk gauw bij Mc Donald's wat gegeten.