De achttiende keer

 

's Morgens vroeg op pad naar Disney. We hadden nog 2 dagen op het 3 daagse paspoort staan. En de kerstsfeer is altijd leuk om te zien.

Het weer was perfect. We waren om half elf in het park. En we zouden in een hotel logeren 3 km. van het park van daan. Daar moesten we voor 10 uur 's avonds terug zijn. Aangezien het park toch om half negen sluit, moest dat wel lukken.

Eerst gingen we naar Belle's Christmas Village, waar Belle en haar vrienden een musical medley zingen. Voor echt iets speciaal kwamen we dit keer niet.

 Het was enorm rustig in het park. De fastpass hoefde je niet te gebruiken.

We gingen naar "It's a small world". Daar hadden we nog nooit foto's gemaakt en wilden dat nu proberen met de digitale camera. En dat lukte erg goed. Op naar Mickey's ShowTime, deze kun je zien in Videopolis in Discoveryland. Tijd voor een kop koffie met iets erbij. Het werd inmiddels ook iets kouder, door dat er een beetje mist kwam opzetten. Er kwam regelmatig sneeuw in de Mainstreet. Een erg leuk gezicht.

 Even een paar winkeltjes bekeken en natuurlijk wat gekocht voor de verzameling. Met de trein rond het park, geen wachttijden.  Wachten op de kerstparade, die om vier uur komt. Mickey kwam eerst voorbij met de auto.

Hierna gingen we vroeg wat eten, want we wilden Mickey's Winter Wonderland nog zien. De laatste voorstelling was om kwart voor zes. We hebben de show al een paar keer gezien, maar het blijft leuk om te zien.

Nu nog wat winkelen, want het is inmiddels behoorlijk koud geworden en we moeten nog wachten tot half acht voordat de Fantillusion Parade komt.

  

We hebben nu nog 1 dag op de pas staan en komen daarvoor terug in februari 2004.

De negentiende Keer

Het is inmiddels 14 februari 2004 en we hebben onze oudste kleindochter mee genomen naar Disneyland. Vrijdag middag zijn we om ongeveer half vier weg gegaan. Om half negen 's avonds hadden we ingecheckt in een hotel in Esbly, en waren alweer onderweg naar Disney Village. De volgende morgen hadden we de hele dag om naar het park te gaan. We hadden mazzel, want terwijl we in de rij stonden voor een kaartje voor onze kleindochter, kwam er een man naar ons toe, of we nog een kaartje wilde voor 1 dag. Nu dat wilden wij wel. Wij hadden zelf nl. nog 1 dag op de 3 daagse pas zitten.

De Lion King Carnival was er t/m 7 maart. Aan het eind van de Mainstreet, kwam op verschillende tijdstippen een show. Met aan het eind van deze show een echt leeuwtje (Simba). 

We overwogen dit keer een jaarpas te nemen, maar het was zo druk in het kantoor, dat we het nog even uitstelden tot 's middags. Ondertussen gingen we naar Mickey's Show Time in Videopolis. Chardonnay wilde eigenlijk wel met Winnie the Pooh op de foto, maar de wachtrij was zo lang dat ze er maar van af zag. Even een fastpass halen voor de Big Thunder Mountain en daar konden we om kwart voor drie terecht. Het spookhuis in en daarna even wat eten. Dit keer een hotdog. Lekker buiten eten. Het was helemaal niet koud. Het was inmiddels 2 uur, dus probeerden we eerst of dat het bij het kantoor voor de jaarpas nu niet zo druk was. En we hadden geluk. Een foto maken, betalen en we hadden de pas. We kregen nog 10 fastpassen erbij, die konden we meteen gebruiken. Op naar de BTM. Zelfs met de fastpass was er nog een rij, maar bij lange niet zo groot als zonder die pass. We hadden de grootste lol met z'n drieën. Chardonnay wilde dan direct weer. En nu brachten die extra fastpassen uitkomst. We konden meteen weer. Nog even de foto ophalen en op naar de volgende attractie. Allereerst wilden we de Princess Parade zien. Deze lijkt erg veel op de normale parade. Maar was wel leuk. Hierna gingen we naar het volgende park. Walt Disney Studios Park. Daar was Chardonnay 1 keer een half uurtje geweest, nu hadden we tenminste nog anderhalf uur. We gingen eerst wat drinken en bij de caravan van Mickey was het stil, dus ging ze daar mee op de foto.

Toch het laatste uur in dit park, kun je al in veel dingen niet meer naar binnen. Er bleef dan nog open Animaque. Dit was de laatste voorstelling en zat dan ook helemaal vol. Tijd voor het avond eten. Een pizza wilden we, maar op het laatst nam niemand meer een pizza, maar iets anders. Zo nog even wachten op de  Fantillusion Parade en misschien het vuurwerk en dan nog 5 uur terug rijden naar Nederland.

De twintigste keer

Op 12 maart vertrokken wij naar Spanje voor 3 maanden. Het is inmiddels gewoonte geworden, dat wij op de heen en terug reis dan Disneyland Resort Paris aandoen. Zo ook deze keer. Op de heen reis was er niets nieuws te zien, maar gewoon leuk om weer even te kijken. En we hebben inmiddels ook een paspoort annuel Dream,waarop we elke dag het park in mogen. Dit paspoort hebben we in februari gekocht en we moesten voor 6 weken na dato nog enkele coupons inwisselen. Bijvoorbeeld de coupon voor 20% korting op de aankopen. Wat we natuurlijk gedaan hebben, door mijn collectie snowballs uit te breiden. En nog een paar andere dingen te kopen. We stonden op een camping 17 km. verwijderd van Disneyland.

Op de terug reis, 25 juni 2004, namen we eerst de radarboot. Dat was lang geleden, dat we daarop waren. Daarna wilden we de nieuwste show zien The Legend of the Lion King. Welke op zaterdag 26 juni begon. Helaas voor ons, lag de uitnodiging voor de première bij ons thuis in Nederland. Terwijl wij in Spanje waren. Maar we hebben de show op zaterdag middag gezien. Het was er enorm druk, we moesten anderhalf uur wachten, maar we zaten dan ook vooraan en hopelijk zijn de foto’s gelukt.

 De show is fantastisch, prachtig gezongen en gedanst. Een schitterend decor, wat telkens wisselt in een ander mooi decor, ook met vuur. De ene show is in het frans, terwijl dan de volgende show weer in het engels is, of anders om, dat wisselt.

Ook zagen we de show bij het piratenschip van Peter Pan to Rescue. Een show boordevol dans, muziek en luchtacrobatiek. Reis samen met Wendy, haar broertje en Peter Pan naar Nooitgedachtland en ga de strijd aan met kapitein Haak op het piratenschip. Een leuke show, waarbij je kletsnat wordt als je op de verkeerde plek staat, dat is op de brug en aan de overkant van het piratenschip. Er gaat een kanonschot af en bijna gelijkertijd spuit er een enorme waterstraal de menigte in.

In Walt Disney Studios konden we een show zien van Lilo & Stitch surfen op de golven. Een show met Minnie, Goofy, Pluto en Lilo & Stitch. Ze worden gebracht in grote Amerikaanse auto’s.  Deze dansen en zingen met 2 mensen van het disneyteam. Lilo & Stitch doen een rock & roll nummer van Elvis.

Ook hebben we geprobeerd foto’s te nemen van Animaque, je mag hier nl. niet flitsen, niet gelukt dus, maar de show is gewoon erg leuk.

Mickey heeft de sleutel van de deur, welke Donald niet mag hebben. Dan gaat Mickey weg en laat de sleutel hangen. Donald pakt hem en gaat de deur binnen en komt in de magie van de filmen.

Zondag was alweer de laatste dag het weer was was alle drie de dagen goed, lekker warm, maar niet te.. De zaterdag en zondag zijn altijd de drukste dagen. De wachttijden lopen dan ook behoorlijk op. Maar ja, we hebben weer van alles gezien en gaan maandag richting Nederland.

 

De één en twintigste keer

Donderdag morgen 10 februari gingen we weer naar Disney. Kids Carnaval was er op dat moment op het Carnaval Square bij de Mainstreet.  Onze jaarpas verliep de 13e februari, dus moesten we een nieuwe halen. Maar we hadden pech, de computer was defect, geen pas, morgen opnieuw proberen. Het was droog en niet koud. We waren er omstreeks half vier. Eerst even wat rond gekeken, toen op naar waarschijnlijk de laatste keer van dit seizoen "Mickey's Winter Wonderland". Deze show blijft leuk al zie je hem nog zo vaak. Nu was er iets veranderd en het zit altijd vol. Het was inmiddels half zes en we gingen iets te eten zoeken. Veel restaurantjes waren gesloten. We wilden fish and chips........maar dat ging niet door........gesloten. Dus op naar Bella Notte. Deze was open. Het park was tot 8 uur 's avonds open. Om half acht kwam de Fantalusion Parade. Deze hadden we ook al een paar keer gezien, maar als het droog bleef, zouden we blijven kijken. Nog een paar attracties genomen na het eten en toen was het tijd  voor de avond parade. Nog een paar foto's genomen van de parade, alleen jammer dat we de laatste van Minnie nog nooit duidelijk hebben kunnen fotograferen. Deze keer ook weer niet. Maar we blijven het proberen. We hadden de auto geparkeerd bij New Port Bay hotel, dus met de bus terug naar het hotel, daar de auto nemen en naar ons hotelletje in Esbly. We hadden nog niet gereserveerd, maar dat hoeft ook bijna nooit, alleen zomers. Hopelijk doet de computer het morgen, zodat we toch onze jaarpas kunnen kopen.

De volgende morgen miezerde het. Het was net half tien geweest toen we het parkeer terrein opreden. Het was nog stil, weinig auto's. Om elf uur moest je reserveren voor the Lion King, daar waren maar beperkte plaatsen. Ook ging het bureau om 11 uur open voor de jaarpas. We hadden nog 1 uur de tijd. Fastpas nemen voor Peter Pan, daar konden we met een half uurtje in. Dus gingen we eerst naar de Pirates of the Caribbean. Het begon al drukker te worden en bij Peter Pan is het altijd druk, het voordeel van de fastpass. Inmiddels bijna elf uur, dus eerst maar reserveren, daar aangekomen, stond er een rij van hier tot Tokio. Niet op wachten op naar Star Tours. Fastpass deed het daar niet, maar de rij was niet lang, wel toen wij er uit kwamen. De rij bij de Lion King was ook verdwenen, maar deze show hadden we toch al gezien in juli 2004. Het bureau was open en de computer deed het ook weer. Dus kregen we de nieuwe jaarpassen met 10 fastpassen en een presentje. Coupons voor te eten en te shoppen met 20% korting. Om half 1 begon het Kids Carnaval. De 1ste kleine parade was Het Carnaval van de Kleine Zeemeermin. Een waterfeest met Minnie, Ursula en hun vrienden op het ritme van de calypso. De show duurde 25 minuten en er werden kinderen bij gehaald om mee te doen. Nu eerst eten, want de tweede komt om 13.45 uur en is Het Jungle Book Carnaval. Precies op tijd terug voor deze kleine parade, die 20 minuten duurde. Deze was met Donald, Baloe en zijn vrienden met muziek en dans. Het was behoorlijk druk nu. Jammer van de regen, maar ja, dat weten we nu eenmaal.

Het bleef regenen deze dag, dus besloten we omstreeks 3 uur naar Nederland terug te gaan en niet te wachten op het slot van het Feest der Carnavalsfeesten, waar de Jungle en de Zee elkaar ontmoeten en je Prins en Prinses Carnaval in levende lijve kunt ontmoeten. Nog even wat kopen voor mijn verzameling en dan terug. Met Pasen gaan we er weer heen.