Deze site is opnieuw geschreven en de foto's zijn gescand uit het foto album

Op 4 sepember 2000 gingen wij met een tussenpoos van 12 jaar terug naar Florida. De eerste week bleven we in een hotel in Orlando.

Op 10 september vertrokken we naar het disney hotel.

We hadden voor 10 dagen een hotel geboekt bij disney. Hierbij was ook de entree voor de parken bij inbegrepen. Dus we konden 10 dagen daar vertoeven. We hadden de flexi pas. We logeerden in het All Star Music Resort. Een heel groot complex. Er waren twee zwembaden een winkel en een cafetaria, waar je 's-morgens kon ontbijten en 's-avonds een pizza of patat met iets kon krijgen. Als je een "mug" kocht, (een soort plastic beker met deksel) kon je de rest van je verblijf in het restaurant zoveel drinken nemen als je wilde, Je moest het alleen in die mug doen. Voor het hotel stonden verschillende bussen, die je naar de diverse parken brachten.

De huur auto hadden we voor die tijd weer ingeleverd, die hadden we niet nodig. Ook 's avonds kon je met de bus naar Downtown Disney. Er waren zoveel nieuwe dingen te bezichtigen, maar daar hadden we ruimschoots de tijd voor.

Allereerst wilden we naar Animal Kingdom. Dit park was nieuw voor ons. Animal Kingdom is verdeeld in Oasis, Discovery Island hier staat de Tree of Live, Camp Minnie-Mickey hier worden de shows  Pocahontas and her Forest Friends en de Lion King gegeven, Africa hier kun je een safari maken met Kilimanjaro Safaris dan ga je met een grote terreinwagen door het binnenland, waar je allerlei dieren kunt zien en Pagini Forest Exploration Trail, Asia hier is Flight of Wonder en Kali River Raoid en Rafiki's Planet Watch hier is de Wild Life Express Train. 

 In het midden van het park staat de Tree of Live. Deze word gebruikt voor de attractie It's tough to be a Bug.

    

We hadden er één dag voor uitgetrokken en dat lukte tot dus ver. De shows waren geweldig. Je moest dan ook op tijd zijn, wilde je het goed kunnen zien en foto's maken. Aan het eind van de middag gingen we nog even naar Mickey en Minnie kijken.

         

Zo was de eerste dag al weer voorbij. Terug naar het hotel voor iets te  eten. En met de bus naar Downtown Disney.  

Vandaag gaan we naar de Disney MGM Studios. Het is ook nu weer schitterend weer. Dit park hadden we   nog nooit gezien.

Eerst goed op de plattegrond kijken wat we beslist willen zien en anders kunnen we later nog een keer terug komen. We nemen eerst een show, die begint om 10.30 uur. Een spectaculaire show gedurende 30 minuten vol explosieven en munitie, met vliegtuigen en waarbij Indiana Jones het toch weer overleeft.

Daarna op naar de Studios Backlot Tour, met een soort treintje langs allerlei gebeurtenissen o.a. een overstroming en een aardbeving, waarbij een tankwagen naar beneden valt en in brand vliegt. 

    

Verschillende shows Voyage of the Little Mermaid en The Hunchback of the Notre Dame een musical. En de musical Beauty and the Beast.                                  

's Middags kwam de Mulan parade langs een vrij grote parade met schitterende wagens. Maar het hoogtepunt van dit park was toch wel de show 's-avonds. Deze begon om acht uur, toen het een beetje donker begon te worden.Wij waren ruimschoots op tijd, om goede plaatsen te krijgen. De show is beslist te moeite waard. Hij is in één woord schitterend. Je krijgt een boot te zien helemaal verlicht en veel disney figuren erop. Aan het eind een enorm vuurwerk. Daarna duurt het een hele tijd voor je park uit bent. Alleen de foto's zijn niet echt gelukt, sommige kun je wel iets zien, maar de meeste niet. Zoveel mensen die met de bussen naar de verschillende hotels moeten. Tegen het einde zag het er naar uit dat het ging regenen, maar het bleef gelukkig droog. Maar een zeer geslaagde dag.

Het is zaterdag en het giet, en het ziet er naar uit dat daar voorlopig geen verandering in komt. We moeten even iets kopen in een winkel in Epcot.   Dus toch met de bus, maar eerst een paraplu kopen. En vol goede moed op pad. Zonde van de electrische parade, want die gaat met dat weer niet door. En aangezien we die nog nooit in Amerika hebben gezien is dat wel jammer.

Zo het park houden we voor gezien en gaan naar Downtown Disney. Daar lopen we droog. Het is overal druk in de winkels en restaurantjes. Maar we blijven tot 's-avonds laat en hebben alle tijd. Het is de hele dag blijven regenen.

Na het eten gaan we een kijkje nemen in Disney Quest. Daar kun je allerlei interactieve dingen doen. Wij hebben een animatie cursus gedaan. Met als resultaat, dat je een diploma kon krijgen, als je het goed deed. Uiteraard kon iedereen dat diploma krijgen, maar wij vonden er 1 genoeg. Gewoon een aardigheidje voor het plakboek.                      

Naar pleasure Island konden we 's-avonds na negen uur heen, zonder te betalen, alleen kregen we bovenstaand armbandje, omdat we in een Disney hotel logeerden. Iedere avond een andere kleur.

     

    

  We hebben de helft er al weer opzitten. Nog 5 dagen en dan trekken we weer verder. Vandaag gaan we eerst naar Magic Kingdom. Veel nieuws is hier niet. Een attractie met Winnie the Pooh en Toontown hebben we nog niet gezien. Maar toch nemen we eerst de andere dingen zoals: Peter Pan, de piraten en It's a small world, deze blijven altijd leuk.

           

En dan de winkeltjes, hier kun je blijven kopen. En toch weer andere dingen dan in Disneyland Parijs. Even eten en vooral  veel drinken.

Op naar Toontown. Een kijkje nemen in Minnie's huis, hier onder de foto's van het huis, de kamer en de keuken.

     

Natuurlijk hebben we ook foto's gemaakt van Mickey's huis. 

       

De slaapkamer en de zitkamer.

Hierna was het tijd voor de parade "Disney's Magical Moments Parade", die was zoals gewoonlijk weer prachtig.  Wij waren bij het station gaan zitten, dan zie je de parade uit de Mainstreet komen en heb je een goed uitzicht over het geheel.  Daarna zagen we nog een show "Disney Mania".

We doen nog wat inkopen voor de kleinkinderen en gaan dan met de bus naar ons hotel om nog wat te zwemmen.

De dag om naar Epcot center te gaan. Gisteren hebben we de hele dag heerlijk doorgebracht aan het zwembad, Het weer was geweldig en een dag rust kun je ook wel gebruiken. Allereerst halen we een fastpass voor de Test Track. Over twee uurtjes kunnen we erin. We gingen ook naar Carousel of Progress.

Hebben we mooi de tijd voor de landen te bezichtigen. Noorwegen  heeft een grote attractie.  Na diverse landen te hebben bezocht, kwamen wij bij Amerika, daar hoorden natuurlijk ook Minnie en Mickey bij. Prachtig uitgedost liepen ze daar rond.

     

's Avonds om 18.30 uur kwam de Millenium parade "Tapestry of Nations langs en deze werd herhaald om 20.10 uur. Wij zagen de eerste ronde. Het was de moeite waard om te blijven wachten. De cd van Millenium kregen we in het hotel bij het flex pasport. Hierna gingen we iets eten, want we wilden blijven voor het vuurwerk, Illuminations 2000:Reflections of Earth, helaas zijn daar de foto's niet zo duidelijk van. Maar het was in één woord schitterend.

                                            

Met deze afbeeldingen van Epcot 2000 zit onze reis naar Disney World er weer op.
We hebben nog 2 dagen voor allerlei dingen te doen, die we nog een keer willen zien.
Het was fantastisch en we hopen nog een keer terug te komen, maar eerst is Californië aan de beurt.