Dag ťťn
Op 22 november kwamen we aan in Orlando. Hiervoor waren we eerst in CaliforniŽ geweest. Even de huur auto ophalen en dan richting hotel. Deze was aan de International Drive. Het Quality Plaza Inn Hotel. Maar ja de drive hadden we zo gevonden, maar nu nog het hotel. Eerst de ene kant van de drive opgereden en je kunt nergens bijna de nummers zien. Dus nu de andere kant maar op en ja hoor de goede weg. In 2000 waren we ook in Orlando geweest, maar in 6 jaar veranderd er veel. Na ingecheckt te hebben, gingen we naar de kamer, deze was 6 hoog, maar gelukkig een lift.

De volgende morgen op weg naar Magic Kingdom. Het was niet ver rijden, ongeveer 10 minuten. Het was heerlijk weer, zo'n 24į en dat bijna eind november. We moesten bij de ingang onze passen ophalen. Deze hadden we in Nederland besteld. Een 10 daagse  Hopper pas met 6 extra's fun, bijv. de waterparken en Disney Quest. Eerst moesten we met de boot of de monorail naar de ingang van het park. We namen de boot, omdat er zoveel met de monorail gingen. Je pas moet met een vinger afdruk door de controle. Zo kunnen ze controleren of het kaartje van jou is. Even kijken waar we heen gaan en wat foto's maken. Allereerst naar het kasteel. Je kunt hier niet naar binnen. Hier hoort Assepoester thuis. Verder naar Mickey's PhilharMagic een 3D film. Daarna naar It's a Small World. Kijken of deze ook zo mooi met kerst gedecoreerd was, zoals in Disneyland. Maar nee, hier en daar wat decoratie. Het was al snel etenstijd, dus zochten we iets op. Hierna gingen we naar ToonTown. We hebben de meeste foto's gemaakt van het huis van Mickey Mouse, welke wij niet hadden gedaan in Disneyland. Om 15.00 uur begon de parade. We liepen richting het kasteel en zagen dat er al verschillende mensen zaten te wachten. Het was gelukkig mooi weer, dus je kon op de stoep zitten. Voor de parade kwamen elke dag 1 of 2 muziek bands uit Amerika. De parade begint altijd 5 of 10 minuten te laat. The Disney Dreams Comes True Parade was ook in kerst sfeer. Als deze was afgelopen, hoefden we ons maar om te draaien en konden we de volgende show zien. Daar werd voor het kasteel de Dream Along With Mickey gegeven. Wij zagen de show van 16.35 uur. Hierna gingen we ons omkleden en verwisselden wij de korte broek voor de lange broek en een vest. Want 's avonds kwam nog Spectro Magic een avond parade met miljoenen lichtjes en Wishes een vuurwerk show. En de avonden werden toch frisser.

Dag twee.
Dit keer was Epcot aan de beurt. Dit bestaat uit twee gedeeltes nl. Future World en World Showcase. Wij namen eerst Future World en gingen allereerst een fastpass halen voor Test Track. Over goed een uur konden we daar terecht. Buiten zag je overal optredens en even wat drinken, dan was de tijd zo om. Test Track is een fantastische attractie, welke je beslist moet zien. Verder naar The Living Seas waar echte vissen in een gigantisch aquarium zwemmen, Journey Into Imagination with Figment het draakje wat je laat horen, zien en ruiken, Living with the Land waar je met een boot vaart door de groente tuinen. En natuurlijk Soarin', waar je met het vliegtuigje rond zweeft boven CaliforniŽ, deze attractie mag je niet missen.Nu op naar World Showcase met de landen Mexico waar je met een bootje door heen vaart, Noorwegen ook hier maakt je een bootrit door het Viking gebied, China met een 360į film van 14 minuten en buiten acrobaten, Duitsland geen attracties maar wel zuurkool en braadworst en bier, ItaliŽ met het San Marco plein in VenetiŽ met pasta gerechten, Amerika met een 30 minuten show The American Adventure over de bevolking een een zang optreden binnen in het paviljoen, Japan een show met een geisha, Marokko hier loop je door de kashba, Frankrijk met de Eiffeltoren en een 20 minuten durende film over het landelijke Frankrijk, Engeland met z'n pubs en buiten optredens en niet te vergeten de rode telefooncellen, en tot slot Canada ook hier een 360į film van ongeveer 22 minuten. Foto's van deze landen kun je hier zien.

s'Avonds zouden we blijven voor de Illuminations: Reflection of Earth. Deze vuurwerk show begint om 21.00 uur. Voor die tijd moesten we nog eten en ons wederom omkleden. Er stond deze avond een koude wind. We gingen bij Duitsland eten sauerkraut met hotdog. Dat smaakte perfect en nee we dronken geen bier. Om 19.30 zagen we al verschillende mensen plaats nemen voor het vuurwerk. Wij vonden een bankje waar we het goed konden zien. Het was de moeite van het wachten waard. De volgende dag was het zondag en zouden we naar Kennedy Space Park gaan.

                                Dag drie.
Vandaag is Animal Kingdom aan de beurt. Animal Kongdom is verdeeld in 7 landen te weten Oasis, Discovery Island, Camp Minnie en Mickey, Africa, Rafiki's Planet Watch, Asia, Dinoland U.S.A. Het was de eerste keer dat het een beetje regende, maar de temperatuur was prima. Geen zon. Bij het begin wat foto's gemaakt van de entree. Het eerste namen we Oasis. In de Oasis Exhibits maak je een wandeling langs verschillende dieren. Verder naar Discovery Island. Hier staat centraal de Tree of Live, waar je omheen kunt wandelen. En de attractie It's Tough to be a Bug. Een 3D show met Flik en Hopper soms in het donker.
Daarna gingen we naar Camp Minnie Mickey waar de Pocahontas and her Forest Friend zagen. Iets verder was Festival of the Lion King een show met muziek, dans met de figuren uit de Lion King film. Heel mooi. De zon kwam langzaam door, het was inmiddels alweer etenstijd. We liepen nog iets door naar Afrika. In Afrika vind je Kilimanjaro Safaris, waar je in een open safari auto door de Afrikaanse savannah's rijdt. Je ziet er o.a. giraffen, gazellen, olifanten, leeuwen en rinocerossen. En de Pagini Forest Exploration Trail waar vooral vogels en vissen ziet tijdens een wandeling. Het begon weer wat te regenen. Om drie uur begon de Mickey's Jasmine Jungle Parade, dus we zochten een plekje op om deze parade goed te zien. In Afrika net voor de brug konden we op een muurtje zitten. De regen hield weer op en de zon kwam weer te voorschijn. Ziet er dan toch wel gezelliger uit. Na afloop gingen we verder in Animal Kingdom.In Rafiki's Planet Watch zijn 4 attracties te weten  Wildlife Express Train, wij stapten op in een klein stationnetje in een half open treintje, die elke 7 minuten vertrekt, Het stoppunt is Habitat Habit van waar je door kunt lopen naar het Conservation Station en Affection Sectie.In AziŽ vind je Flights of Wonder een show met roofvogels, Maharajah Jungle Trek waar je door de ruÔnes van een oud paleis wandelt om exotische dieren te kunnen zien. Ook zie je tapirs en tijgers, Kai River Rapids, een water attractie op de Chakranadi River, je komt er in ieder geval kletsnat uit, Expedition Everest - Legend e van de Verboden Berg. deze was helaas gesloten toen wij er waren.Dinoland U.S.A. hebben we eigenlijk niet gedaan, omdat het voornamelijk een speelplaats is. Er zijn wel een paar attracties, maar die vonden wij niet leuk.

We gingen terug naar Magic Kingdom voor We hadden kaartjes gereserveerd voor de maandag avond. 's Middag kregen we armbandje om, zodat ze zien konden dat we betaald hadden voor de party, welke om 19.00 uur begon.

  • Mickey's Very Merry Christmas Parade

  • "Holiday Wishes" Celebrate the Spirit of the Season

  • Mickey's "Twas the Night Before Christmas" Show

  • "Celebrate the Season" Show

  • Character Dance Parties

  • Meet Santa Claus

  • Free hot chocolate and cookies

Eerst wilden we nog ergens wat eten, maar er waren al een heleboel restaurants gesloten, omdat het park leeg moest voor de andere gasten. Er werd toch wel behoorlijk gecontroleerd of je de armbandjes om had. Eerst even warme chocolade melk drinken met koekjes. Daarna zochten we een plek bij het kasteel voor de Mickey's Very Merry Christmas Parade welke om 20.15 uur zou komen. Bijna gelijkertijd begon voor het kasteel ook een show. Het was best nog wel druk. Na de parade gingen we naar het Galaxy Palace Theater in Tomorrowland waar Mickey's 'T was the Night before Christmas show kwam. Deze is bijna gelijk aan de show die was in Parijs.  Toen de show afgelopen was kwam het vuurwerk "Holiday Wishes-Celebrate the Spirit of the Season".  Nog even een kop warme choco halen en dan naar de volgende show kijken. "Celebrate the Season Show". Wij zagen de laatste show om 23.40 uur. Er was ook nog op 2 plekken de Character Dance Party. Bij de City Hall kon je op de foto met Santa Claus. Rond twaalf uur gingen we richting de auto.

Dag vier
De volgende dag was het vierde en laatste park aan de beurt Disney's MGM Studios . Het weer was wederom goed, maar we waren net op de parkeerplaats en daar begon het toch te regenen. Dus hebben we maar even in de auto gewacht tot het meeste over was. Maar toch de regen jacks maar meegenomen. Er was genoeg te fotograferen. De eerste attractie was de Great Movie Ride in Hollywood Boulevard, waar je de klassieke films ziet, we gingen toen naar Animation Courtyard in om vervolgens naar  de Voyage of the Little Mermaid te gaan. helaas hebben we bijna geen foto's van  deze show die 17 minuten duurde.  De Magic of Disney Animation een 15 min. durende show, waar je kunt zien hoe een plaatje tot stand komt. Playhouse Disney is een show Live on Stage speciaal voor kleine kinderen. Het was tijd geworden voor de Disney Stars and Motor Cars Parade. Het was bijna kwart voor drie en het was nog steeds niet druk. Maar langzamerhand kwamen dan toch de mensen langs de kant staan. We namen hierna de Disney MGM Studios Backlot Tour, een tram langs de verschillende attributen van de film. We waren opeens in Streets of America, ik denk de verkeerde weg genomen, daar zagen we als eerste de Muppet Vision 3D show. Daarna de Light Motors Action Extreem Stunt Show. Bijna gelijk aan de show in Parijs, alleen hier doen geen bezoekers van de tribune mee aan de show. Maar het blijft een fantastische show.

Terug naar de auto en 's avonds weer naar Downtown Disney. We waren al een paar keer daar naar toe geweest en nu gingen we echt de dingen kopen om mee naar huis te nemen. We gingen eerst vlakbij ons hotel wat eten en daarna vertrokken we naar Downtown Disney.

Dag vijf
Deze dag gaan we weer naar MGM Studios. We hadden nog niet alles gezien. Op ons gemak slenterden we door Echo Lakes. Hier namen we Indiana Jones Epic Stunt Spectacular, een 30 minuten durende live show met veel stunts uit de gelijknamige film. We nemen ook nog de Sounds Dangerous waarin Drew Carey allerlei sounds uit de films laat horen en soms is het compleet donker. Nu gaan we naar de Mickey Avenue.  Daar moesten we nog 2 attracties zien te weten Journey into Narnia en Walt Disney -One Man's Dream. Dit is een tentoonstelling van het begin van Walt Disney tot aan het park in Disneyland Resort Parijs. Vol met foto's en maquettes van de diverse kastelen van de parken en van de nieuwe landen in de parken. Na afloop is er een film over Walt Disney. Straat entertainment vind je overal en is meestal erg gezellig. Nu gingen we naar de Sunset Boulevard om de Musical Beauty and the Beast te zien in het overdekte live on stage. Het liep al snel vol. De musical duurt 30 minuten en is in Broadway Style. Een schitterende show. De show zagen we om 15.45 uur. Na afloop gingen we eerst een cola drinken liepen op ons gemak naar de uitgang om een regen jack op te halen, want we bleven deze avond om Fantasmic te zien en het zag er naar uit dat er regen kwam. Terug gingen we eerst wat eten bij Rosie's All American Cafe. Hierna liepen we terug naar de Streets of America voor de Osborne Family Spectacle of Dancing Lights. Welke om 18.00 uur begon. Waar miljoenen lichtjes dansen synchroon op Kerst muziek in de straten van Amerika. De huizen zijn allemaal bedekt met lichtjes. En na afloop van de muziek gaat het sneeuwen. Het was tijd om weer terug te wandelen naar de Sunset Boulevard voor Fantasmic. De show begon om 19.00 uur. Er werd wel omgeroepen, dat de show nog steeds kon worden uitgesteld vanwege het weer, het zag er ook donker uit, maar het bleef droog. Deze avond show met lasers, licht en water fonteinen en speciale effecten met Mickey en de andere Disney figuren. Helaas zijn de foto's ook hier niet echt mooi geworden, misschien de volgende keer. We gingen naar de uitgang en maakten nog wat foto's van de parkeer schilden en reden dan door naar DownTown Disney.

De volgende dag zouden we gaan winkelen in de Outlet Stores. We wilden ook nog naar de grotere warenhuizen, zoals Macy's om wat rond te kijken. 's Avonds wilden we een keer naar de BoardWalk gaan. We gingen eerst naar Downtown Disney en vandaar namen we de bus van Disney om naar het hotel te gaan. Dat is denk ik in de zomer leuker dan om deze tijd. Het was in elk geval behoorlijk rustig. Maar we hadden het wel gezien. Het zat er weer op de tien dagen Orlando, maar ja 2 dagen ven je al kwijt aan het reizen. We hadden een heerlijk tijd en thuis zie je altijd weer, oh daar zijn we niet geweest, maar er moet wat overblijven voor de volgende keer. Wanneer dat ook wezen mag. Zaterdags om half tien 's morgens vertrokken we weer naar het vliegveld en kwamen zondag 's morgens om 07.00 uur aan op Schiphol.