Herschreven en nieuwe foto's uit het fotoboek en opnieuw gescand.

   

In 1994 gingen wij op reis naar AziŽ. Waar wij ook in Japan kwamen. En natuurlijk moesten we dan langs Disney. Alleen de reis er naar toe, was al moeilijk, want er stond niets in het engels aangegeven. Maar de mensen waren enorm vriendelijk en behulpzaam.

Het transport was ongeveer hetzelfde als in Amerika. Maar het park lijkt veel ruimer, doordat hier veel minder bezoekers waren.

    

Het park is geopend op 15 april 1983 en vierden feest tot afgelopen voorjaar 1984. Zonde dat we dat net mis liepen. Er kwamen de eerste jaren ongeveer 10 miljoen bezoekers. Met een uitschieter van 17,6 miljoen bezoekers in 1996-97.

De entreekaartjes waren al in Nederland besteld en zouden in ons hotel liggen. Nu nog met de metro en op naar Disneyland. Er waren die dag ongeveer 10 Europeanen, dus we vielen wel op in het park. Ik heb de foto's gescand uit het fotoboek en de site herschreven.

Het park is ongeveer zo groot als Disneyland Parijs, maar weer iets anders opgezet. De brochure was wel in het engels verkrijgbaar. We hebben uiteraard ook een japanse brochure mee naar huis genomen. Het was ongeveer 10 uur toen we in het park kwamen. Het was niet druk, het was juist opgehouden met regenen. Allereerst maar goed kijken in de gids wat er allemaal te doen was. Het was even wennen, want deze gids voor de shows leek heel anders dan we in Amerika gewend waren. Kwam misschien door de japanse taal. Eerst maar even een kop koffie drinken.

De kleine kinderen dachten dat we van Mars kwamen. Toen we zaten te drinken of te eten en we spraken wat in het Nederlands, toen keken ze.......... whow......wat zijn dat voor mensen. Maar in de restaurants kon je met engels toch alles bestellen en het was nog lekker ook. Achteraf hebben we een heleboel niet gezien, wat wel zonde was, want zo vaak kom je er niet.

  We kwamen her en der nog wat figuren tegen. De meeste vroegen direct of je met ze op de foto wilde. Wij vielen ook wel op tussen al die Japanners.

         

We bezochten allerlei show's, deze waren fantastisch. Dit waren o.a. Aladdin Great Adventure, Sebastian's  Caribbean Carnaval en de Mickey Mouse Club.

We hebben veel te weinig foto's genomen., maarja er waren toen nog geen digitale camera's.

Verder gingen we met de kabelbaan om een uitzicht over het park te krijgen. Zo heeft elk park toch zijn eigen attracties.

Hieronder nog verschillende foto's van het park.

                   

We hadden een mooie dag uitgezocht, de zon ging schijnen en het was niet koud. Maar 1 dag was eigenlijk te weinig. Maarja, meer tijd hadden we niet. En uiteraard was er ook de parade. "The Fantasy Parade".

 's-Avonds ging het park om half acht dicht en was alles verlicht, toen wij er waren op woensdag. Anders is het tot 's-avonds negen uur open. Dan komt nog de electrische parade. Helaas moesten wij die missen die avond. Maar het was toch een geslaagde dag.

We komen zeer zeker nog een keer terug.