Joop van den Ende Theaterproducties brengt volgend theaterseizoen High School Musical voor het eerst als grote reizende productie naar de Nederlandse theaters. De theaterproductie van Disney’s High School Musical is gebaseerd op de gelijknamige film die inmiddels is uitgegroeid tot een ware hit. De film High School Musical is buiten de VS inmiddels uitgebracht in ruim 100 landen. Deze week starten de audities voor High School Musical. High School Musical gaat in januari 2009 in première.
 

High School Musical
Get’cha head in the game!

De Nederlandse theaterproductie van Disney’s High School Musical is gebaseerd op de gelijknamige film en is inmiddels uitgegroeid tot een absolute wereldhit. Vanaf januari 2009 wordt je favoriete film tot leven gebracht en is High School Musical als grote reizende musical te zien in het theater bij jou in de buurt. Met de meest opwindende dansers van Nederland, een spectaculaire live-band en bovendien helemaal in het Nederlands gezongen, behalve de allergrootste High School Musical hits.


Disney’s High School Musical  is een eigentijdse musical en vertelt het verhaal over twee middelbare school leerlingen: Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Zij komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop en gaan hun mede-leerlingen zich ermee bemoeien. In een poging de vaste groepjes op school te handhaven maken de 'jocks' (sportfanaten) en de 'brainiacs' (studiebollen) en zelfs de vaste leden van de toneelclub, allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden zodat ze niet samen kunnen optreden. Maar tegen de verwachtingen in gaan de twee hun droom – en elkaar – toch achterna en weten zo de andere leerlingen te inspireren om hun eigen verrassende, verborgen talenten te laten zien.

Het populaire verhaal is ontstaan als televisiefilm van Disney Channel Original Movies en is voor het eerst uitgezonden in de VS in januari 2006. De film High School Musical is inmiddels buiten de VS uitgebracht in ruim 100 landen.

Film High School Musical - Winnaar van 2 Emmy Awards

  • De Soundtrack voerde de wereldwijde ranglijst aan in 2006

  • Guinness Book of World Records: eerste televisiefilm met op hetzelfde  moment vermelding van negen singles in de Amerikaanse hitlijst.

Maickel Leijenhorst, Natalie Larose, Tommie Christiaan, Nathalie van Gent, Sarah Chronis en Paul Boereboom

Bron: Musicals.nl