Here you can find some information about the musical "Tarzan" only in Dutch.

 

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat 15 april 2007 in première.

Het verhaal ...

Het is noodweer voor de kust van West-Afrika. Een schip vergaat en een jong gezin strandt in de meedogenloze jungle. Door een moordlustig roofdier worden de beide ouders bruut vermoord en de baby blijft moederziel alleen achter. Hij wordt geadopteerd door een gorillamoeder en opgevoed als haar eigen zoon. Na vele jaren in de jungle te hebben geleefd, ontmoet als Tarzan jong volwassen man voor het eerst een medemens; Jane Porter. Vanaf deze onverwachte ontmoeting veranderen hun beide werelden, voorgoed...

Een musical over actuele thema’s als vriendschap, identiteit en wilskracht, gebaseerd op de wereldberoemde legende van Edgar Rice Burroughs uit 1912.

 

Tarzan cast start repetities.

 

Op Broadway hoeft de vadergorilla niet te vliegen. Maar in Nederland wordt het spektakel nog groter. De gorilla’s vliegen ook boven het publiek en de vaderaap kan niet achterblijven. Ik heb verschrikkelijke hoogtevrees. Maar Pichón heeft vol geduld eerst op een kleiner platform met mij gewerkt. En nu spring ik, de angsthaas die vroeger zelfs al bang was op de Euromast, vol vertrouwen de diepte in.”
De ijzersterke acteur Clayton Peroti (Tarzans beste vriend Tark): „Ik ben aan het leren op zijn kop te zingen. Het is het gekste wat ik ooit heb gedaan.”

Terwijl ook de kleine Tarzans worden getraind aan de lianen, die voor extra effect deels uit bungyjumpelastiek bestaan, bereidt grote Tarzan Ron Link zich voor op zijn sterkste staaltje. „Ik ga vandaag voor het eerst aan mijn voeten naar beneden vanaf het hoogste plateau van vijftien meter. Ik moet mij ontspannen voorover laten vallen en kom uit de lucht om Jane een bloemetje te brengen. We zijn echt grensverleggend bezig.”

Als hij zijn missie heeft volbracht krijgt hij een kus van Chantal Janzen. Lacht: „Het is voor het eerst dat ik Tarzan bleek zie.”

 

De springschansen die de menselijke gorilla’s straks gebruiken om aan elastieken lianen hun entree te maken. Onder leiding van de befaamde vliegers van de Argentijnse luchtacrobaten Pichón Baldinu leren onder anderen Chantal Janzen (Jane) en Ron Link (Tarzan) de finesses van het liaanslingeren.

Op dinsdag 9 januari werd op bijzondere wijze het startschot gegeven voor de repetitieperiode van de musical Tarzan. In aanwezigheid van alle creatives, waaronder Phil Collins, die de muziek en liedteksten schreef, en Bob Crowley, die tekende voor de regie en kostuum- en decorontwerp, kwam de hele cast samen in Utrecht. Een oude loods op een industrieterrein is speciaal vanwege de beschikbare hoogte omgebouwd tot repetitiehal en biedt plaats aan de 15 meter hoge stellages waarin de castleden van Tarzan moeten oefenen met vliegen, acteren, zingen en dansen. Traditiegetrouw werd een taart aangesneden en konden de repetities van start!

 

 

Joop van den Ende Theaterproducties is de eerste werkmaatschappij van Stage Entertainment die Tarzan gaat produceren; na Nederland volgen overige Europese landen. De Disney producties Elton John en Tim Rice's Aida, The Lion King en Beauty and the Beast werden eerder door Stage Entertainment geproduceerd in theaters in Nederland en Duitsland.

Tweevoudig Tony Award-winnaar Bob Crowley (Aida, Carousel), regisseert Tarzan en ontwerpt tevens de decors en kostuums. Phil Collins schreef zowel de muziek als de teksten en breidde zijn liedjes voor Disney's film uit tot een complete theaterscore. David Henry Hwang (M. Butterfly) is de schrijver van het script, gebaseerd op Tarzan of the Apes, van Edgar Rice Burroughs en de film Tarzan. De choreografie is in handen van Meryl Tankard, waarbij de luchtacrobatiek wordt verzorgd door Pichón Baldinu (De La Guarda). Het lichtontwerp is van Natasha Katz (Aida) en het geluidsontwerp ligt in handen van John Shivers. Het creatieve team wordt verder versterkt door onder andere Paul Bogaev (Muzikale productie /Vocale arrangementen) en Doug Besterman (Orkestratie).

 

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.
Deze nieuwste Disney productie vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na een schipbreuk wees wordt en opgevangen wordt in een apenkolonie, waar hij opgroeit tot een volwassen man. Een musical over adoptie, vriendschap en wilskracht.

 

 

     

 

bron Joop van den Ende Entertainment.