Tommie Christiaan - Prins Erik


Tommie volgde een opleiding aan de Dansacademie van Lucia Marthas. Kreeg zanglessen van Jimmy Hutchinson en Ger Otte. Daarnaast volgde hij workshops bij o.a. Kitty Courbois, Brigitte Odett, Willem Nijholt, Pia Douwes en Marjolijn Touw. Is begonnen met amateurmusicals bij Stichting Kosmo Theaterproducties in Alkmaar. Was te zien in de theatertour van Oebele (danser, cover Nol Havens), Musical Awards Gala (2004, 2006), Musicals In Ahoy 2006, Dirty Dancing (2007), High School Musical waarin hij de rol van Troy Bolton speelde (2009), All Shook Up, Love me tender en Cirque Stilletto (2010). Afgelopen seizoen speelde Tommie de rol van Zorro in de gelijknamige productie. Was danser bij tv-programma’s als Staatsloterij Show, So You Wannabe A Popstar, Wie Wordt Tarzan? en was een van de tien finalisten in het televisieprogramma Op Zoek Naar Joseph, waar hij vroegtijdig uitstapte door zijn hoofdrol in High School Musical. Daarnaast was hij te zien als een van de kandidaten bij het tv-programma Idols. De rol van Zorro heeft hij bemachtigd in het televisieprogramma Op Zoek Naar Zorro.

Marjolijn Touw – Ursula
Marjolijn speelde eerder in de musicals: ChicagoMamma Mia!, The WizCiske de Rat – de musicalMary Poppins en Petticoat! Marjolijn was afgelopen seizoen te zien in Helden van PurperMarjolijn heeft twee keer een John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mogen nemen voor beste vrouwelijke bijrol in Ciske de Rat – de musical en voor haar rol als Mevrouw Rooden in Petticoat!.

Roberto de Groot – Koning Triton 
Roberto heeft musicals op zijn naam staan zoals: CatsMiss Saigon, De TrullenhoedsterDe Klokkenluider Van De Notre DameBelle En Het BeestJungle BookTijl UilenspiegelBuster & Benjamin, Alice In WonderlandPietje Bell de MusicalLa Cage Aux Folles en recentelijk Zorro. Roberto won in 2003 een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in de musical Tijl Uilenspiegel.

Juan Wells – Sebastiaan
Juan is bekend geworden bij het grote publiek met zijn rol in de soap ‘Onderweg naar Morgen’. Hij had een hit met het nummer Summer Rain. Verder speelde hij rollen in de musicals FayaGlory of GospelThe Beastly Bombing en La Cage Aux Folles.

Alfred van den Heuvel – Grimsby
Alfred van den Heuvel was op het toneel te zien in onder andere In het paradijs van de vrouwDe toestand in de wereld, en La Paloma. Vanaf 1989 tot heden is Alfred actief als entertainer bij amusementsgroep Purper. Alfred was onder andere te zien in de televisieprogramma’s Ook dat nog!,Binnenlandse zakenSylvia Millecam Show en is sinds 2004 te zien in Kinderen Geen Bezwaar.

Dick Cohen – Jutter
Dick Cohen was eerder onder andere te zien in: CyranoWilleke de musicalAnnieAnatevkaTsjechov de musical, TitanicSound of Music,Crazy for YouCabaret en Hairspray. Recentelijk was Dick te zien in Wij Nederlanders. In 2000 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Tsjechov.

Martijn Vogel – Botje
Martijn was als kind al te zien in The Sound of Music en Pietje Bell De Musical, Vorig jaar debuteerde hij in de musical Spring Awakening.Momenteel is hij te zien in Wicked.

Bas Timmers – Slijmbal
Bas heeft in diverse musicals gespeeld waaronder in De Man van La ManchaMacbethJesus Christ Superstar en Sunset Boulevard. Op dit moment is hij te zien in de musical Kruimeltje.

Barry Beijer - Slijmjurk
Barry was recentelijk te zien op het toneel in Schone Schijn eerder speelde hij ook in het toneelstuk Allo Allo. Hij speelde onder andere in de musicals The Beastly BombingFloddertjeKuifje de Musical en Rembrandt de Musical.

Ger Otte – Chef Louis
Ger heeft musicals op zijn naam staan zoals My Fair LadyEvitaMiss SaigonJoeElisabeth,Crazy For YouBeauty and the BeastCiske de Rat– de musical en Mary Poppins.

 

 

 

The Little Mermaid, opnieuw veelbelovende samenwerking tussen Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions

De cast en creatives
Gezien de acteurs en dansers die voor deze productie zijn gecast en de ervaren creatives belooft The Little Mermaid een mooie voorstelling te worden waar jong en oud van zal genieten.
Waar en wanneer:

De eerste try-out is op 4 mei in Martin Plaza in Groningen waar op 12 mei een feestelijke voorstelling gegeven zal worden i.v.m. het 10-jarige bestaan van het theater dat destijds door Joop van den Ende werd geopend. De internationale premičre vindt plaats op 16 juni in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. The Little Mermaid is in zeven grote theaters in Nederland te zien tot en met 26 augustus.

Tijdens de drukbezochte perspresentatie op 28 maart in Amsterdam werd de volledige cast en een aantal creatives voorgesteld. Na het welkomstwoord van producer Roel Vente en enige uitleg van regisseur Glenn Casale, die ook The Wiz en Beauty and the Beast in Nederland regisseerde, werd de cast voorgesteld en werd er een voorproefje van deze nieuwe musical gegeven. The Little Mermaid zelf, Ariël, een rol voor zangeres Tessa Sunniva van Tol, mocht in alle drie liedjes laten zien en horen dat ze een veelbelovend talent is op musicalgebied. Haar stem klinkt helder en zuiver, haar verschijning is charmant. Aan Juan Wells, die de rol van de krab Sebastiaan speelt, de eer om samen met een aantal dansers en Van Tol de liedjesserie te openen. Vervolgens zingen Tommie Christiaan, die Prins Erik speelt een mooi klinkend duet, met pianobegeleiding en dan is het nog de beurt aan Tessa Sunniva van Tol om de aanwezigen te laten genieten van haar solozang, voordat de traditionele taart wordt aangesneden, de fotosessie begint en daarna de interviews plaatsvinden.

Achtergrondinformatie

The Little Mermaid is van oorsprong een sprookje van de Deense schrijver Hans Christiaan Andersen en wordt voor het eerst uitgegeven in 1836. Nu, in 2012, na een tekenfilmversie en een musicalversie van Disney, wordt de musical ook in Nederland uitgebracht, zoals deze is ontwikkeld door Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions in een vertaling van Martine Bijl. Tijdens de perspresentatie wordt duidelijk dat voor deze nieuwe musical kosten noch moeite gespaard zijn om er een sprookjesachtig geheel van te maken. Door gebruik te maken van allerlei fraai uitziende rekwisieten en technieken, moet het publiek de indruk krijgen dat het verhaal zich voor een groot deel onder water afspeelt.

Zoals het in een sprookje hoort is er sprake van goed en kwaad: de mooie maar ook pittige Ariël, de moedige en stoere Prins Erik, de slimme, sarcastische maar ook sensuele en sexy zeeheks Ursula, een rol voor Marjolein Touw, de halsstarrige Koning Triton, gespeeld door Roberto de Groot en een aantal andere figuren die verschillende karakters uitbeelden die ook zeker in een sprookje thuishoren.

Onbereikbare liefde in de diepte van de zee
Een van Disney’s meest geliefde verhalen komt nu als gloednieuwe musical naar het Parktheater. 'The Little Mermaid' is het tijdloze verhaal van Ariel en speelt zich af in het magische koningkrijk diep in de zee. Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.
Na 'Tarzan', 'Beauty and the Beast' en 'The Lion King' gaat Stage Entertainment een nieuwe samenwerking aan met Disney Theatrical Productions. Nederland heeft de primeur om als eerste deze nieuwste Disney musical uit te brengen. 

  • Premičre op 12 mei in Martiniplaza in Groningen.

  • Met Tessa Sunniva van Tol als Ariel en Tommy Christiaan (Zorro, High School Musical) als prins Erik. Verder met o.a. Marjolein Touw, Roberto de Groot, Juan Wells, Alfred van de Heuvel, Dick Cohen, Martijn Vogel, Bas Timmers, Barry Beyer en Ger Otte. 

  •  Europese premiere op 12 mei in Groningen

  • Regie is in handen van Glenn Casale ('Beauty and the Beast'). Bob Crowley verzorgt de kostuums en het décor ('Tarzan', 'Mary Poppins', 'Aida')

 

 
 

                    

bron Joop van den Ende Entertainment.