Tokyo Disneyland Resort

Het park opent de deuren in 15 April 1983, en is gelegen ten oosten van Tokyo. En heeft 1 park. Op dit ogenblik heeft het 2 themaparken, 2 themahotels en 2 winkel gebieden. Het was het eerste park buiten de V.S.

Tokyo Disney heeft 3 belangrijke entertaine gebieden, Disneyland Park, Disney Sea Park en Ikspiari (ongeveer het zelfde als Down Town Disney  in de V.S. en het Disney Village in Parijs). Er is ook een officiŽle Winkel Disney genoemd  Bon Voyage".

 

Tokyo Disneyland Park.

Er zijn 7 gebieden in het park, World Bazar ( is gelijk aan de MainStreet), de 4 landen Fantasyland, Adventureand, Westerland (als Frontierland) en Tomorrowland. En er zijn 2 mini landen, Critter Country en Mickey's ToonTown.

World Bazar.
Hier is ook een paardentram en de auto's, winkels, restaurants en de Town Hall. Shows en parades gebruiken de straten dagelijks. En je kunt hier ook de figuren ontmoeten.

Fantasyland.
De entree is door het kasteel, "Assepoester Kasteel". Hier kun je de volgende attracties bezoeken, Carousel, Peter Pan, Smeeuwwitje, It's a Small World. Fantasyland heeft 3 originele attracties, te weten de Cinderella Castle Mystery Tour, De Mickey Mouse Reveu en de Pooh's Hunny Hunt.

Westernland.
Dit land is kleiner dan de Frontierlanden in de andere parken, omdat cowboys en indianen niet zo Japans zijn. Hier kun je de Mark Twain Riverboat, de Big Thunder, Country Bear Theater en Tom Sawyer Island Rafts bezoeken.

Adventureland.
Hier is 1 unieke rit in Adventureland, de Western River Railroad. Andere attracties zijn, Jubgle Cruise, De Enchanted Tiki Room met Get the fever, Swiss Family Treehouse en Pirates of the Caribbean.

Tomorrowland.
De schildering in Tomorrowland is meestal wit. Omdat er een groter butget is van de Oriental Company zijn de attracties meer technologisch gespecificeerd en duurder dan in andere Tomorrowlanden. Er zijn totaal andere attracties dan bij ons in Parijs. Grand Circuit Raceway, Micro Adventure, Showcase, Starcade en Star Jets.

Critter Country.
Er zijn 2 Critter Country. 1 in Disneyland and 1 in Tokyo Disneyland. Hier kun je Splash Mountain en de Beaver Brothers Explorer Canoes vinden.

Mickey's Toontown. Toontown ging open in april 1996 in Tokio Disneyland. De attracties zijn Knabbel en Babbel's Boomhuis, Donald's Boot, Mickey's en Minnie's huis, Goofy's Bounxe huis, Jolly Troller, Roger Rabbit's Car Toon Spin en Toon Park.
 

Tokyo DisneySea

Het park ging open in september 2001. Het park heeft 2 symbolen, de eerste de AquaSphere, naast de entree is eerst een water fontein met een globe van de aarde en ten tweede de vulkaan "Mount Prometheus", dat is gelegen in het centrum. Bij sommige attracties gebruik je de fastpass. Dit park is meer voor de oudere gasten.
Het park heeft 7 gebieden, nl. American Waterfront, Lost River Delta, Port Discovery, Mermaid Lagoon, Arabian Coast, Mediterranean Harbor en Mysterious Island.

American Waterfront.
Er zijn grote stads auto's van de 20ste eeuw, Disney See Electric Railway en Disney Sea Transit Steamer Line, deze brengen je naar de verschillende plaatsen in het park. Er zijn 2 shows. En de Donald Boat Builders.

Lost River Delta.
Hier zijn 4 attracties. Ten eerste Indiana Jones, Temple of the Crystal Skull, Raging Spirits, Disney See Electric Railway en Mystic Rhythms.

Port Discovery.
Bezoek Aquatopia en Storm Rider en er is hier ook de Disney Sea Electric Railway.

Mermaid Lagoon.
Dit gebied is gebaseerd op Ariel de kleine zeemeermin. Er zijn 8 attracties om te bezoeken. Flounder's Flying Fish Coaster, Scuttle's Scooters, Mermaid Lagoon Theater, Junpin' Jellyfish, Blowfish Balloon Race, The Whirlpool, Ariel's Platground en Ariel's Greeting Grotto.

Arabian Coast.
Hier vind je de attracties van Aladdin. Eerst Sinbad's Seven Voyages, The Magic Lamp Theater en Caravan Carousel.

Mediterranean Harbor
Geniet van een rit met de Venetian Gondolas en de Disney Sea Transit Steamer Line. Bezoek de Renaissance die gebruikt werd in de Golden Age of Exploration. Kijk naar de Porto Paradiso Water Carnival, een show met figuren en boten. Een nieuwe nacht show de BraviSEAmo. En ontmoet Mickey en zijn vrienden by Lido Isle.

Mysterious Island.
Hier kun je 2 dingen doen. Journey of the Center of the Earth en 20.000 Leagues Under the Sea. Ontworpen door Captain Nemo.

Ikspiari

Ikspiari opende zijn deuren in de zomer van 2000. Met een korte wandeling te bereiken van het Maihama Train Station. Het is een entertainment center met winkels, restaurants en bioscopen. Er is ook 1 van de grootste Disney Stores. Planet Hollywood is ook aanwezig, Als je Disney spullen wilt kopen en niet het park wilt bezoeken, ga dan naar Bon Voyage. Het is een grote souveniers winkel. Vlakbij het JR Maihama Train Station.

 


 

                    

Information and photos © by Disney.