The Browns

 

Disneyland Resort Paris

Disneyland Resort Paris is een Walt Disney resort, geopend op 12 april 1992 in Marne-la-Vallée, enkele kilometers buiten Parijs. Het bedrijf wordt beheerd door Euro Disney S.C.A., dat voor 40,6% in het bezit is van The Walt Disney Company.

De opkomst voor Euro Disney was na de opening erg laag en er werd zelfs geprotesteerd tegen het park; tegenstanders vonden dat het Disney park de Franse cultuur zou schaden. Pas sinds 1995 begonnen de bezoekersaantallen weer aan te trekken. In oktober 1994 veranderde Euro Disney de naam in Disneyland Paris. In 2002 werd het tweede themapark Walt Disney Studios Park geopend. De naam Disneyland Paris werd veranderd in het huidige Disneyland Resort Paris. Het nieuwe Walt Disney Studios Park draaide echter niet zo goed, mede door de recessie ingezet na de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Hierdoor slonk de winst van het resort snel.

In september 2004 werd Disneyland Resort Paris voor de tweede keer in haar bestaan gered van de afgrond door middel van een financieel herstructureringsplan. Een onderdeel van dit plan is dat The Walt Disney Company € 250 miljoen schenkt aan Euro Disney S.C.A. (het bedrijf achter het Europese resort). Van dit bedrag worden nieuwe attracties betaald.

Het park is bereikbaar met de auto. Wanneer men Parijs nadert, geven grote borden met Mickey Mouse de richting aan. Het park heeft ook een eigen treinstation "Marne la Vallee - Chessy" waar de TGV-lijn met de naam Thalys vanuit Schiphol Amsterdam in Nederland via Brussel in België stopt. Op hetzelfde station stopt ook de RER-lijn (regionale exprestrein) vanuit Parijs.

Wat is de beste tijd om het park te bezoeken?
Als het mogelijk is, bezoek het park dan op de 3 rustigste periodes:
Midden- Januari tot laat in Maart (meestal koud)
Midden- April tot eind- Juni
Midden- September tot vroeg in December
Als je toch voor wat voor reden dan ook het park moet bezoeken in de drukste periode, maak dan een goed plan, want anders mis je misschien sommige attracties.

Hoe kom ik aan tickets voor Disneyland Paris?
Nu met 2 parken is het een goed idee om een Hopper Pas te nemen, zodat je kunt kiezen tussen Disneyland en Walt Disney Studio Park wanneer je ook maar wilt. Dit is een goed idee voor een ieder die maar 1 dag heeft voor de beide parken. Tickets kunnen gekocht worden bij het park, of besteld worden bij de officiële website van Disneyland Parijs.
Ook vele hotels in de buurt verkopen de tickets,
Wat je ook doet, koop je tickets voor te voren. Zo verspil je geen tijd met het wachten voor de kassa. Waar soms een lange rij staat.

Wat is er nieuw in Disneyland Parijs?
Space Mountain : Mission gaat open op 2 April 2005,  Ook is er een nieuw vuurwerk show "Wishes" begint zomer 2005.  

Plan je dag in Disneyland Paris.
Als je Space Mountain: Mission 2 en Star Tours wilt doen in Discoveryland ga dan eerst naar Frontierland en pak een fastpass voor Big Thunder Mountain. En zorg dat je de Legend of the Lion King niet mist, welke meestal vol is.

Restaurant reserveren in Disneyland Paris.
Reserveren voor veel restaurants met tafel bediening in het park kan in de Town Hall in de Main Street USA

Maak gebruik van de Fastpass - Disney's Ride Reservering Systeem. Het wordt gebruik voor de populairste attracties en je kunt reserveren voor een later tijdstip op de dag. Stop je toegangskaartje in de automaat en je ontvangt je Fastpass. Vergeet niet je ticket eruit te halen. Als je 1 Fastpass hebt, kun je niet eerder een andere Fastpass halen dan na twee uur. Je kunt ook geen tijd reserveren. Het systeem geeft de tijd aan.

Wat is het volgende dat naar Disneyland Paris komt?
Er komt een kloon van Buzz Lightyear's Astro Blasters uit Disneyland in Anaheim begin van de lente 2006. Het heet hier "Buzz Lightyear Laser Blast". Anders dan dat, een hele nieuwe parade is in de maak voor de 15e Verjaardag in 2007.

 

. In het kort de geschiedenis van Disneyland Parijs.

1992 - “Euro Disneyland” opent een spectaculaire avond show The Main Street Electrical Parade, live muziek, vuurwerk. Michael Eisner verklaart Euro Disney “officieel geopend”!

1993 - “Indiana Jones And The Temple Of Peril” opent in Adventureland.

1994 - “Storybook Land” is geopend met de nieuwste attracties “Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque” en “Le  Pays des Contes de Fées”. Het Marne-la-Vallée TGV station is in gebruik genomen. Eurostar begint direct reizen naar het resort.

1995 - “Space Mountain” opent in Disneyland, maar met een groot verschil van zijn neven. De attractie kost $60 millioen ) inclusief een heel nieuw thema en technologie wat perfect past in Discoveryland.

1996 - Pocahontas verschijnt in een nieuwe show en in de parade in het Disneyland Park. “The Toy Story Parade” is ook voor het eerst.

1997 - Disneyland Paris viert zijn eerste 5 jaar een jaar lang met “Festival Of Fools”. “The Hunchback Of Notre Dame Carnival” vervangt de “Disney Classics Parade” en “Disney Classics: The Music And The Magic”. “Festival Disney” wordt “Disney Village”.

1998 - The “Hercules Happening” gebruikt de Disney straten dagelijks. De nieuwe “Wonderful World Of Disney Parade” verschijnt voor het eerst en Tinkerbell lights met de “Fantasy In The Sky” vuurwerk.

1999 - “Honey I Shrunk The Audience” opent in Discoveryland. Walt Disney Studios Park is aangekondigd en het werk begint onmiddellijk. “Disney’s Imaginations Parade” begint en een enorm laser, vuurwerk en stage show kijkt in het nieuwe millennium.

2000 - De nieuwe show “The Tarzan Encounter” gaat van start naast de “Indiana Jones And The Temple Of Peril: Backwards”! De  FastPass service wordt geintroduceerd en het  Val d’Europe shopping Centre gaat open.

2001 - De  100 miljoenste gast komt in Disneyland Paris.

2002 - Walt Disney Studios Park komt in het nieuw genoemde “Disneyland Resort Paris”. Disneyland Park viert zijn 10e Verjaardag met speciale media evenementen, vuurwerk en een verjaardag's taart parade vloot.

2003 - “The Main Street Electrical Parade” begint aan zijn laatste seizoen met een emotioneel eind van de meest geliefde parade. “Disney’s Fantillusion Parade” begint als vervanging van de vorige avond parade.

2004 - De Broadway-style show “The Legend Of The Lion King” begint in de Videopolis Theatre, brengt de magie van het tot leven.

2005 - “Space Mountain:Mission 2” komt met ontploffingen op de scène als de vernieuwde, dat herladen en herontworpen rivaal van de originele Space Mountain. Disney Village opent “Panoramagique” en de “Wishes” vuurwerk show begint in Disneyland Park om het 50 jarig bestaan van alle Disney parken te vieren.

2006 - “Buzz Lightyear Laser Blast” opent in Discoveryland, een hele nieuwe attractie vervangt “Le Visionarium”. De 15e verjaardag is officieel en er zijn nieuwe attracties onderweg.

2007 - 15 jarig bestaan van Disneyland Resort Parijs en een paar nieuwe entree kaartjes voor het park..