The Browns

Walt Disney World Resort Orlando

Een misverstand is, dat het resort in Orlando ligt. In feite ligt het gehele Walt Disney World buiten Orlando. Het meeste ligt in het zuid westen van Orange County en een klein stukje ten zuiden van Osceola County.

Het meeste van Walt Disney World's Central Florida land en al de publieke gebieden zijn gelegen in de steden Bay Lake en Lake Buena Vista, wat weer gelegen is zuidwest van Orlando en een paar kilometers van Kissimmee. Het land met Walt Disney World Resort behoort aan de Reedy Creek Improvement District, welke toestemt dat de Disney corporation bepaalde bestuurlijke rechten heeft in dit gebied.

Walt Disney World Resort heeft 4 thema parken, elk met hun eigen structuur.:

The Magic Kingdom (Assepoester Kasteel)
De Magic Kingdom is een thema park wat bestaat uit 433.000 m²in het Walt Disney World Resort in Bay Lake Florida, naast Orlando. Het is eigendom van de Walt Disney Company. Het park ging open op 1 oktober 1971, het is bijna het belangrijkste thema park in Florida. Het uiterlijk en de attracties zijn gelijk aan die van Disneyland Park in Anaheim, Californië en het park is ontworpen en gebouwd door WED Enterprises. Omdat Disneyland nod steeds de naam was van het park en hotel complex, was tijdens de planning besloten, dat het verkeerd was om een Disneyland Park te hebben in Walt Disney World Resort, zo is besloten dat het thema park de naam kreeg van De Magic Kingdom. In Walt Disney World Resort zouden in de komende jaren meer thema parken en hotels komen. Magic Kingdom werd ook toegevoegd aan Disneyland Park in Anaheim.

Adventureland
Adventureland presenteert het mysterie van de vreemde landen. Het is het thema van de Afrikaanse jungle, Azië, het Midden Oosten, Zuid-Amerika en de Zuid Pacific.

Frontierland
Frontierland is waar je de wild west opnieuw kan beleven van cowboys en indianen, tot het onderzoeken van het mysterie op de rivieren van Amerika.

Liberty Square
Dit gebied van het park is gebaseerd op een stadje uit de Amerikaanse revolutie.
De Magic Kingdom's Rivers of America beheren de Liberty Belle River Boat.

Fantasyland
In de worden van Walt Disney; "Fantasyland is specifiek voor degene die jong van hart zijn en voor die, die geloven als je een wens doet dat je dromen uitkomen."
Fantasyland heeft een sprookjesachtige stijl thema.
Mickey's Toontown Fair
Een uitbreiding van Mickey's Birthdayland en Mickey's Starland, dit gebied is gelegen bij Mickey's Country House, Minnie's Country House, en Donald's Boat.  

Tomorrowland
In de woorden van Walt Disney: "Morgen kan een prachtige leeftijd zijn. Onze wetenschappers vandaag openen de deuren van de Ruimteleeftijd voor verwezenlijkingen die aan onze kinderen en generaties om ten goede zullen komen. De aantrekkelijkheden van Tomorrowland zijn ontworpen om u de kans te bieden om aan avonturen deel te nemen die een  blauwdruk van onze toekomst zijn."
Tomorrowland heeft het thema van een drukke futuristische space haven te zijn.

Epcot (Spaceship Earth,)
Epcot is het tweede thema park dat gebouwd is in Walt Disney World Resort naast Orlando, Florida. Het werd gewijd aan de internationale cultuur en technologische innovatie. Het park werd op 1 oktober 1982 geopend en was genoemd Epcot Center van 1982 tot 1993. Gebaseerd op de kwadraat meters was dit het grootste Disney Thema park in de wereld tot 1998, toen Animal Kingdom geopend werd.

Future World en World Showcase
Paviljoens in de World Showcase
Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Italië, The American Adventure, America Gardens Theatre, Japan,  Marokko, Frankrijk, Engeland en Canada

Disney-MGM Studios (The Sorcerer's Hat; vroeger de Earful Tower)
Disney-MGM Studios is een thema park in de Walt Disney World Resort, Florida, USA.
Het is geopend op 1 mei 1989 en is 546.000 m² groot, het park heeft als thema de Hollywood klassieke films en populaire TV entertainment.
De enige toetreding die Metro-Goldwyn-Mayer heeft met het Disney park is via contracten dat Disney toestaat the MGM naam te gebruiken en het leeuwen logo in de marketing, en aparte contracten die MGM toestaat te gebruiken in de Great Movie Ride.

Sunset Boulevard
Beauty and the Beast Live on Stage, een musical van de versie van de film.
Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith, een binnen roller coaster in het donker, met 3 inversies met een hoge snelheid lancering.
De Twilight Zone Tower of Terror, een spannende rit in een lift, waar je met hoge snelheid naar beneden valt. Met speciale effecten, geur licht en geluid gedurende de rit.
Fantasmic! een avond show met de figuren en vuurwerk gehouden in het specifieke gebouwde Hollywood Hills Amphitheatre aan de Sunset Boulevard.

Hollywood Boulevard
Hollywood Boulevard heeft winkeltjes met Disney spullen en kiosken om te eten. Dit is ook de locatie waar de "Disney Stars and Motor Cars Parade." langs komt. Michael Eisner, die een groot aandeel heeft in het creëren van het park, sinds het eerst ontwerp, en eiste dat het te openen land het zelfde werkt als de Mainstreet USA, een lange straat met winkels en eten, maar in de stijl dat beter past bij de Studio's.
De Great Movie Ride,  een rit langs en een hommage aan de klassieke films, gelegen aan het einde van de Sunset Boulavard..

Disney's Animal Kingdom (The Tree of Life)
Disney's Animal Kingdom is het vierde thema park in Walt Disney World Resort in Florida.
Het is geopend op 22 april 1998. Het is het grootste Disney thema park in de wereld, met meer dan 2 km², Het is het eerste Disney thema park met als thema volledig rond het dierlijk behoud, een filosofie die door Walt Disney zelf werd voor bereid.

Oasis
Bij het ingaan van het park, moeten de bezoekers door dit gebied wandelen om de andere landen in dit park te bereiken. De oasis bestaat uit verschillende wegen die tot Discovery Island leiden waar de bezoekers kunnen lopen. Het Rainforest Cafe is ook gelegen bij de ingang van de oasis.

Discovery Island
De Tree of Live staat centraal in dit land, en heeft wegen naar de andere 6 landen. Er is hier ook 1 attractie en dat is It's Tough to be a Bug. Bij de wortels van de boom, zie je wat voor leven Flik leidt in een 3D film over hun dagelijks leven.

Camp Minnie-Mickey
Het Festival of the Lion King. Timon is hier te zien.
Dit land heeft 2 shows en 4 plekken waar je met de figuren op de foto kunt met Mickey, Minnie, Goofy, en andere.
De eerste show is Pocahontas and Her Forest Friends - Een show voor kinderen met levende dieren gebaseerd op de film Pocahontas.
De tweede show is Festival of the Lion King - Een hoog staande musical, die gekenmerkt wordt met songs en figuren uit de film de Lion King.

Africa
Het Afrikaanse gebied worden de Silverback Gorilla's tentoongesteld.
Kilimanjaro Safaris - Klim aan boord van de open safari auto om de safari te maken met de hele familie.
De dieren uit Afrika lopen vrij rond bij de savanna's, rivieren en de Rockey Mountains. Kijk uit naar giraffen, hippos, olifanten, rinocerossen, leeuwen en panters!
Pangani Forest Exploration Trail - Trek in het woud van de gorilla's! Geniet tijden een wandeling van de exotische vogels,

Rafiki's Planet Watch
Vroeger het Consercation Station en nog toegankelijk door slechts een trein, in dit gebied zijn kleine dieren, een dierentuin  met geiten, en een tentoonstelling. In het dieren ziekenhuis worden gasten in staat gesteld, door een venster te kijken naar de medische procedures. De Wildlife Express Trein - rijdt met deze rustieke Afrikaanse trein - door de savanne voor een achter de scènes reis, door verscheidene dierlijke huisvestingen en zorggebieden van het park. In net iets meer dan vijf minuten, vervoerd uw treinrit u aan de kern van het het Conservation Center van het park. Allen aan boord! 

Habitat habit! - Zie de Cottontop Tamarin. Trek door dit avontuur en helpt uw dierlijke vrienden op manieren dat u nooit voor mogelijk dacht. Het is prettig om uw wereld en uw eigen tuin met de dieren te delen! 
De Affectie Section - wees niet schuw!  Geniet van dit verrukkelijke dieren gebied met geiten, schapen, varkens, kippen, lama's en meer. Kijk uit naar speciale gast die soms verschijnt bij de vriendschappelijke dieren van het park. Dit is een goede manier om de kleintjes te helpen te beginnen hun ogen voor de wereld rond hen te openen.

Conservation Station - op het eind, is de ontdekking net begonnen aangezien u het centrum van inspanningen Disney bezoekt om de voorlichting van het het wildbehoud te bevorderen. Binnen, is er een hele kudde van wilde dierlijke ervaringen,  interactieve spelen en leuke shows. Zie de dieren van dichtbij in dit zeldzame achter de scèneavontuur!

Azië
Flights of Wonder - "De vleugel" binnen aan het Stadium en geniet van een training van de vogel handelaar en een tour met gids. Zie vogels, zoals gieren, haviken, de kraanvogel en de Amerikaanse Kale Adelaar. Laat je geest heel hoog vliegen.

Kali River Rapids - Raft in de turbulente wateren van de Chakranadi River, je kunt met 12-passagiers aan boord, raft door het Aziatische Rain Forest. Ontsnap aan de mee slepende waterval!  Pas op voor de gutsende geisers!  Wees bereid om nat te worden.

Maharajah Jungle Trek - Trek door de weelderige bossen voor een onvergetelijk avontuur van de mysterische Anandapur Royal Forest van zuidoost Azië.  Heb van dichtbij ontmoetingen met de Komodo draken., tapirs en tijgers. Maak oog contact met de sluipende tijgers. Wandel door de ruines van het oude paleis, die nu door mooie en exotische dieren word bewoond.

De Expedition Everest 'mountain'
Expedition Everest - In deze trein roller coaster, renoveerde de Himalayan trekkers de stoomtreinen op hun manier, door aan het basiskamp van de Mount Everest, een kortere weg te gebruiken naar de "verboden berg" die door legendarische yeti wordt bewaakt.

DinoLand U.S.A.
De Boneyard - Sluip, glijd en slip door een spellabyrint wat met pretfossielen gevuld is. "Exploration. Excavation. Exultation." is het motto van het Dino Instituut en nergens is het eerlijker dan hier. Jong en oud spelen in een wereld van dinosaurussen ontdekkingen. T-Rex en Wooly Mammoth. Frolic tussen de fossielen!

DinoLand bevat ook "Dino-Rama!", een gebied moest lijken op een uit 1950 parkeer plaats. Dino-Rama! is bekritiseerd door Disney fans voor het slechts bevatten van de attracties (whack-a-mol en andere Carnavals spelen) gelijkaardig aan wat andere parken aanbieden, en voor het berekenen van geld van de bezoekers voor elk spel.

DINOSAUR (vroeger Countdown to Extinction) - Roetsjt terug naar ongerepte tijden voor een wilde rit van een expeditie om uw gevaarlijke opdracht te voltooien. De klok tikt op uw Time Rover en u hebt nog weinig minuten om een verdwaalde dinosaurus te redden. Pas op voor de hongerige blikken van één groot vleesetend roofdier en de verwoestende macht van een dreigende asteroïde! Het is snel. Het is een ontploffing! Het is in het verleden! De dieren die in Dinoland worden gevestigd omvatten een Amerikaanse Krokodil, Abdim Ooievaars, en een Aziatische bruine tortoises.

Finding Nemo - Musicaal - die aan debuut maakt op 12 November 2006, toont het originele musical stadium ontwikkeld door Walt Disney Creatieve Entertainment het verhaal van de film Disney/Pixar Finding Nemo met nieuwe songs door Avenue Q componist Bobby Lopez  en de marionetten ontworpen door Michael Curry. De productie combineert dansers, acrobaten, geanimeerde achtergronden, en theatrale marionetten. Marlijn, Dory en Nemo worden door acteurs gedaan die groter dan het levensmarionetten zijn, terwijl andere karakters een aantal marionetten stijlen gebruiken.

Dino-Sue - Bezoek het oudste Disney "cast" lid, dat 67 miljoen jaar is. Dino-Sue is een nauwgezette reproductie van de grootste, volledigste t-Rex ooit gevonden! De lengte van een vier etage hoog gebouw, de machtige t-Rex is beschikbaar om foto's te maken bij het Dino instituut.

Cretaceous Trail - Geniet van een weelderige, ontspannende en verrassende wandeling door het midden van planten en dieren die de dinosaurussen overleefd hebben. Het spel met een Pachycephalosaurus, ontmoet het leven van de soorten die sinds voorhistorische tijden hebben overleefd en ontdekt de plaatsen van de fossiels!

Primeval Whirl - Neem een draai in de prehistorie in één van deze spinnende tijdmachines. Durf de rit te maken in deze attractie met, haarspeld bochten en scherpe bochten van deze roller coaster. Het is de beste tijd u in tijden hebt gehad.

Er zijn ook twee waterparken, Typhoon Lagune en Blizzard Beach (een derde, River Country, dat vanaf 1976-2001 in werking wordt gesteld), en de Disney's Wide World of Sports.

 

 Het gebied Downtown Disney, bestaat uit drie secties (Marketplace, het Pleasure Eiland  en de West Side), bevat velen winkels,restaurants en een entertainment center  Dit laatste bevat ook Disney Quest(een binnen "interactief themapark"), het House of the Blues en het permanente Cirque du Soleil  (La Nouba).

Walt Disney World Resort is totaal 122 vierkante kilometers, over de grootte van San Francisco of tweemaal de grootte van Manhattan. Minder dan de helft van het bezit is ontwikkeld. Een kwart is terzijde gelegd als wildernisdomein.

 

Met dank aan Wikipedia   Photos © by Disney