The Browns

 

Disneyland Hong Kong

Hong Kong Disneyland is een themapark van Hong Kong. Gelegen aan een baai tegen een achtergrond van groene heuvels op Eiland Lantau in het Overzees Zuid- van China, het park is 10 minuten per licht spoor van de internationale luchthaven en 24 minuten van Hong Kong.

Hongkong-Disneyland  is het nieuwste themapark van Walt Disney Company. Het ligt in Penny Bay, de noord oost punt van Lantau Island in Hongkong, China. De opening vond plaats op 12 September 2005. Hong Kong Disneyland is daarmee het vijfde Disneyland park van de wereld.

Het themaparkencomplex bestaat uit één centraal themapark Hong Kong Disneyland, twee hotels (Disneyland Hotel en Disney's Hollywood Hotel) en een winkel, entertainment en eetgelegenhedengebied genaamd Disneytown. Hong Kong Disneyland Resort is verspreid over 1,3 km² op het eiland Lantau.

De kaartjes van in Hong Kong Disneyland zijn goedkoper dan die bij de parken in Anaheim, Orlando, Parijs en van Tokyo.

Bereikbaarheid
Hong Kong Disneyland Resort is te bereiken met de auto, bus, boot en metro. Er rijden bussen naar de binnenstad van Hongkong en naar andere woonwijken van Hongkong. De Disneyland line verbindt Hong Kong Disneyland Resort met de Tung Chung line (metrolijn) en hiermee ook andere delen van de stad. Er zijn parkeerplaatsen in Hong Kong Disneyland Resort en aan het einde van de Hong Kong Disneyland Resort gebied is een haven.

Disneyland line
De naam Disneyland line zegt het al. Deze metrolijn gaat naar Disneyland Hongkong en is 's werelds tweede metro/ treinverbinding naar een Disneyland ter wereld. Toen in oktober 1999 besloten werd om een Disneyland in Hongkong aan te leggen werd al gesproken over een metroverbinding. Nadat daar ingestemd werd begon in juli 2002 de bouw van een sprookjesachtig metrolijn zonder machinist. Na de opening van Station Yan O op 1 juni 2005 werd het Station Disneyland Hongkong op 1 augustus 2005 feestelijk in gebruik genomen en rijdt de kleurrijke en van binnen vrolijk versierde treinen over de 3,5 kilometer tellende metrolijn. Ook het Station Disneyland Hongkong is de moeite waard om te bezoeken

Het themenpark bestaat uit vier verschillende landen (Main Street USA, Adventureland, Fantasyland en Tomorrowland). De oppervlakte van het resort ligt op 126 hectare, daarvan is 54 hectare van het themenpark. Het resort is daarmee het   kleinste van Walt Disney Company

De regering van Hongkong houdt een aandeel van 57% van het 3,5 miljarden US-Dollar project.
De Chinese cultuur was erg belangrijk voor het park.

Attracties
Het park heeft vier gelijke thema land als de andere parken te weten Mainstreet USA, Adventureland, Fantasyland en Tomorrowland. Het heeft ook een dagelijkse parade.

Main Main Street USA
Gasten komen binnen in het park en stappen terug in de tijd van de Main Street, waar de hoofdzaak vooral vriendelijk en gemoedelijk is.
Het is een voorbeeld van een ouderwets stadje, de MainStreet met winkeltjes en restaurants met live entertainment en parades en de viering van de speciale lokale kultuur. Het centrale centrum van het park is het sprookjesachtige kasteel.

Sleeping Beauty Kasteel
Sleeping Beauty Kasteel is het betoverde element van het Park, hier voel je magie van het sprookje. Sleeping Beauty Kasteel is de ingang tot Fantasyland. Bezoekers vinden hier de magische plaats van hun favoriete Disney verhalen.

Fantasyland
In Fantasyland kunnen de bezoekers gaan naar Many Adventures of Winnie the Pooh, of naar Golden Mickey's  van Disney's Storybook Theater gaan, maak een draai in de teacups of ga onder water met hun favoriete Kleine Zeemeermin. En kijk naar Mickey's PhilharMagic. Er is geen "It's a small world" en "Pirates of the Caribbean". Ontmoet de figuren.

Toontown
Naast Fantasyland ligt Toontown,  waar de geliefde Disney figuren leven. Bezoekers zien een 3 D tekenfilm en een ontmoeting met Mickey Mouse. Ze kunnen ook door het huis van Minnie lopen, beklim Donald's boot, of maak een rit met de roller coaster doorToontown.

Adventureland
In Adventureland bezoekers maken een reis door de exotische regio's. Maak een jungle River Cruise. Hier hebben de bezoekers de kans te kijken in een heel andere wereld. Ga met een bootje naar Tarzan Island en bezoek Tarzan Island en Tarzan's Treehouse. Bezoekers kunnen een archeologische site bezoeken over de Dinosaurus, maak een reis op de magic carpet, of bezoek de muziek van de Disney klassieker als "The Lion King." Er zijn ook fastpasses voor verschillende attracties.

Tomorrowland
Na je reis door de Wild West de volgende stop zal zijn de toekomst-- Tomorrowland. Bezoekers krijgen verschillende kansen om te kiezen uit sci- en space fantasieën en adventuren. Zij zijn in staat om populaire Disney sci-fi figuren als Buzz Lightyear te ontmoeten, ga naar Space Mountain de roller coaster en de Orbitron en wees een piloot.

Resort hotels
Er zijn op dit moment januari  2006 twee Disney- thema resort hotels met 2000 hotel kamers in het Park. Deze thema hotels stellen de gasten in staat om te overnachten en en beleef de magie door het experiment. Hong Kong Disneyland Hotel Reviews and Hollywood Hotel Reviews.

Winkelen en eten
Bezoekers kunnen naar hare lust winkelen in de verschillende winkels en  in de restaurants eten.

Fun rond het Park.
Inspiration Lake en het Recreation Center.
Vermaak je aan het meer, wandel of roei rond en om het meer van Inspiration Lake voor een relaxte ervaring van beide.
Open dagelijks van 9am tot 7pm.

Snacks & Ijs
Neem een snelle snack of krijg een film rol in de film van een gezellige dag in Hong Kong Disneyland. Hier vind je alles voor een recreatie.
Open dagelijks van 9am tot 7pm.

Park Promonade
Loop langs de landelijke promenade dat de hotels van Hongkong Disneyland met de ferry pier en Disneyland Resort Public Transportation verbind.

Disneyland Resort Pier.
Neem een eerste stap naar de magie en ga Hong Kong Disneyland. Naast het Hong Kong Disneyland Hotel, de pier handelt de service af van de aankomst via ferry.

Arboratum
Spreid de deken voor een familie picknick of loop hard door het park omgeving naast het Inspiration Lake gelegen.
Open dagelijks van 9am tot 7pm.

 

 

Thanks to Wikipedia    Photos © by Disney