November 2006

 Op zondag 12 november om half twee vertrokken we naar LA, met een tussenstop in Washington. Daar moesten we 5 uur wachten op het volgende vliegtuig, maar met de strenge veiligheids normen, moesten we ons nog haasten om op tijd het vliegtuig te halen. We kwamen in LA aan om 21.00 uur en moesten toen naar Alamo voor onze huur auto. Dat werd dit keer een Monte Carlo. Op weg naar het hotel in Anaheim. Wat 1 blok verwijderd was van de Disney Theme Parken.  Dus dat moest niet zo moeilijk zijn, maar dus toch.....  Na ruim twee uur in de omgeving te hebben gedwaald en er heel dichtbij te zijn geweest, vonden we eindelijk de West Street. Toen was het hotel zo gevonden. Na ingecheckt te hebben, konden we eindelijk naar bed. We waren inmiddels 26 uur op.

                 De volgende morgen op naar het park. Het weer was schitterend, geen klagen. We mochten 1 uur vroeger het park in. We hadden een 4 daags  Hopper pass genomen in Nederland.  De entree was erg leuk met het California Park. Het was inderdaad maar 8 minuten lopen naar ons hotel, wat erg makkelijk was, want 's avonds werd het frisser, dan kleden we ons om en gingen weer naar het park terug.

     De eerste  attracties die we namen, waren degene die we niet in DLP hebben. Mr Toad's Wild Ride, Alice in Wonderland en Matterhorn's Bobsleds. De laatste was jammer genoeg gesloten, dus op naar de volgende.  Dat werd de Mad Tea Cups en It's a Small World Holidays. Deze was helemaal in Kerst sfeer gedecoreerd.  Op naar Storybook Land Canal Boats waar je met bootjes langs the miniaturen van de animatie films vaart. Verders gingen we in de Pirates of the Caribbean. Deze is ook anders dan in DLP alleen het begin.

Het spookhuis "Haunted Mansion Holiday" was in Halloween en Kerstsfeer gedecoreerd. Deze twee te samen vormden een leuke variant op het spookhuis. We maakten verders nog een tochtje met de Mississippi Radar boot over het meer, voordat we naar The many Adventures of Winnie the Pooh gingen. Hier ga je met karretjes door het het Hundred Acre Wood, waar Pooh en z'n vriendjes zijn, op zoek naar honing, wat anders voor Pooh. Op weg naar Disney's Princess Fantasy Faire. Waar telkens een ander verhaal wordt gedaan door 1 van de princessen. o.a. Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje. Wij zagen Doornroosje. En de kinderen konden met de prinsessen op de foto.

Daar vlakbij was Toontown, een eigen dorpje van Mickey, Minnie, Knabbel en Babbel, Goofy, Donald, Roger Rabbit en Pluto. De huisjes van Mickey en Minnie. De garage van Goofy. De boot van Donald. Het boomhuis van Knabbel en Babbel. Roger Rabbit Car Toon Spin en de Gadget's Go Coaster.

We zagen deze dag ook nog Billy Hill & the Hillbillies in the Golden Horse Show Stage onder het genot van een drankje. We waren best moe van al dat geslenter en gingen richting het hotel. Onderweg zagen we nog net de vlag ceremonie. De eerste dag was teneinde en 's avonds zouden we nog naar Downtown Disney gaan, waar we ook heen konden lopen. maar eerst wat eten en drinken.

 

De tweede dag.
Dit keer gingen we naar Disney's California Adventure. Het park ging pas om 10.00 uur 's morgens open. Dus we hadden allen tijd. Even lekker in het zonnetje zitten in Downtown Disney. Bij de entree van het park staan al deze letters CALIFORNIA. Alleen de eerste en de laatste waren gedecoreerd. Het was weer heerlijk weer. Te warm voor de tijd van het jaar. Maar voor ons geen probleem. Dit park was helemaal nieuw voor ons. Er waren haast geen wachttijden, best wel veel mensen.

De eerste attractie die we namen was Soarin' over California. Deze was geweldig. Je zit met 3 rijen naast elkaar en drie rijen achter elkaar. Je vliegt over Nappa Valley, Red wood Creek, Yosmite National Park naar San Fransisco en weer terug langs een andere weg en eindigd bij Disneyland, waar het vuurwerk afgaat. We kwamen eruit en namen direct een fastpass, om enkele uren later weer te gaan. Een kijkje nemen bij Grizzly River Run. Daar kwamen  ze kletsnat uit. Verder lopen naar Sunset Plaza voor Santa's Beach Blast. Hier kun je met de Kerstman op de foto. Er lopen ook diverse figuren als Mickey, Goofy en Knabbel en Babbel. Meestal speelt er nog een band en gaan the cast-members met de kinderen spelen. Het was tijd geworden om de musical Aladdin te zien. Deze werd gegeven in het Hyperion Theater in Hollywood Pictures Backlot. We hebben wel veel foto's gemaakt, maar je mocht niet flitsen. De Aladdin musical was erg goed. Het decor was prachtig met veel spectacal.  Het bracht de film live op stage. Even ergens eten. Het viel op dat er niet meer zoveel junk food was als anders. Er waren overal salades verkrijgbaar en vlees. Natuurlijk kon je ook de burgers wel krijgen. Maar lang niet elke gelegenheid.

                                                De volgende attractie was Monsters Inc. - Mike and Sulley to the Rescue.  Een helden race door Monstropolis om Boo terug naar haar kamer te brengen.  

Derde dag.

Nu moesten we nog de Paradise Pier verkennen. Een helebool attracties gingen we niet in, o.a de Californis Screamin en Maliboomer. De andere attracties namen we wel. Het grote Sun Wheel, draait niet alleen rond, maar gaan ook de bakjes glijden, terwijl de andere bakjes vastzitten.  Mulholland Madness rijdt je in de mini coaster door de beroemde Mulholland Drive. De Golden Zephyr met draaiende spaceships. Er waren ook nog op de Boardwalk allerlei spel arcades, waar je kon schieten  ed.

We moesten ook nog de Magic of Brother Bear Totem Ceremonie zien. Hier ontmoet je Koda en Kenai de hoofd figuren uit Brothers Bear. Na afloop kon je met hun op de foto.  

In A Bug's Land kon je naar de It's Tough to be a Bug een 3 D film. Flik's Fun Fair is een speelplaats met 5 kleine attracties voor de kleintjes. Bij de Hollywood Backlot Stage zagen we ook Drawn to the Magic, waar animators tesamen met de Disney figuren zingen en tekenen,

's Avonds bleven we nog om foto's te maken van de verlichting.  We zouden de volgende avond nog even terug komen voor de Block Party Bash. Een parade met de Pixar Film Pals. De kinderen mogen ook mee spelen en zingen.                             

 

De vierde en laaste dag in Disneyland
Deze dag brachten we het meest door in het Disneyland Park. Vrijdag zou ook voor het eerst de kerst parade komen. Eerst even naar de Pirates of the Caribbean. Onderweg kwam je al zingende piraten tegen. Verder naar de Santa's Rendieren. De Kerstman in een huisje met alle 8 echte rendieren met de namen in bakjes op een plank. De kinderen konden met Santa op de foto. Pluto liep er ook rond en je kon er allerlei kerst spulletjes kopen. Warme chocolade melk met koekjes kon je ook drinken. Op naar Jedi Training Academy, waar we ook wat aten. Een show hoe je waar kinderen getraind worden door Jed Master. Om later een duel aan te gaan met een Star War Villain. Nog 1 keer in It's a small world en dan was het tijd voor de Kerst Fantasy Parade. Deze begon om half vier 's middags, dus we zochten ruim op tijd een plekje uit. We wilden hem 's avonds ook nog zien, maar we moesten ook nog naar het andere park terug voor de Beach Blok Party.

Om half elf hadden we gereserveerde plaatsen voor de Fantasmic. De show in WDW is anders, maar deze was ook erg goed. Het is alleen jammer dat de foto's bijna niet lukken bij ons. Het piratenschip van Peter Pan werd er voor gebruikt om tegen de slechterikken te vechten en later op het eind kwam de Mississippi boot met alle figuren erop.

Het was inmiddels kwart over elf 's avonds, dus gingen we richting hotel. De volgende dag gingen we 3 dagen naar Las Vegas. Om dan weer terug te komen naar LA en het vliegtuig te nemen naar Orlando.

 

Site Meter