In oktober 1990 maakten we een reis door verschillende staten van Amerika. Zo ook CaliforniŽ. Dus weer een kans om een Disney Park te bezoeken. Veel tijd hadden we niet, maar 1 dag moest wel kunnen.

Disneyland is het eerste park wat geopend is en wel op 17 juli 1955. Toen wij er waren, bestond het park 35 jaar. Overal waren er borden gezet met 35 jaar erop. We waren er meteen om 10 uur toen het park open ging. Bij het kopen van een entree-kaartje, kreeg je gelijkertijd een ander kaartje, welke je in een machine moest doen om te kijken of je een prijs gewonnen had.

  Het rechtse kaartje had geen prijs, het linkse kaartje hadden we een video op gewonnen, maar aangezien dat die het niet doen in Europa, mocht ik wat anders uitzoeken. En dat werd een Mickey van ongeveer 50 cm groot. Je kon winnen een video, pluche beesten, disney horloge, verzamelaars pinnen, munten, affiches en elke dag ging er een GEO auto uit.

Met deze eerste Mickey is mijn verzameling begonnen. Eerst kocht ik alleen dingen voor de kleinkinderen. Maar nu wilde ik alles zelf houden, uiteraard kregen de kleinkinderen ook nog genoeg.

We bezochten eerst Fantasyland, waar de attracties bijna hetzelfde  waren als in Walt Disney World. Door dat we 2 jaar geleden al in Orlando waren geweest, wisten we ongeveer welke attracties we wilden zien en welke niet. Ze hadden ook  wat nieuwe attracties gezien, o.a. Toon Town. Ook hier was de Disney MGM Studio nog niet aanwezig. Als je dan als eerste park Florida heb gezien, was dit park klein, maar wel gezellig. Op het programma konden we de attracties en de tijden van de shows zien staan. Deze zien er van elk park heel verschillend uit. Die verzamel ik inmiddels ook.

Het weer was ons ook gunstig gezind, de zon scheen heerlijk en dat voor oktober. In Toontown staat Mickey en Minnie huis, deze mag je bekijken. Wat we ook gedaan hebben. Eten en drinken was er ook volop te verkrijgen. Daarna naar Frontierland voor wat attracties.

    

's Middags om vier uur kwam de parade. Deze heet nu Disneyland's Party Gras Parade. Deze was gemaakt van grote ballonnen. Het park was to zes uur 's avonds open door de weeks, alleen in het weekend tot negen uur. Aan het einde van de dag werd de vlag weer neer gelaten. Hier geen Disneyland Band zoals in Orlando.

Aan het eind van de avond gingen we bepakt en bezakt terug naar het hotel in de buurt. Om de volgende dag onze reis verder te vervolgen. Al met al een heel geslaagde dag. Ook hier komen we nog een keer terug.