De twaalfde keer

's Morgens 2 april 2002 gingen we op pad met de caravan richting Spanje. Het was heerlijk zonnig weer, zo'n 20 graden met veel zon. Onderweg wilden we een stop maken bij Disney, dat 10 jaar bestond in april.

We zochten een camping in de buurt, de weg er heen konden wij inmiddels dromen.  We vonden camping Le Parc de la Coline bij de plaats Torcy, ongeveer  20 km. van Disney vandaan. De camping verkocht ook de entreekaartjes voor het park. Dat was wel zo makkelijk. 

De volgende dag gingen we om half tien weg en dit keer wilden we het nieuwe park zien.  De entree van Walt Disney Studios Park doet toch weer heel anders aan, dan van het andere park. Na de nodige foto's te hebben genomen gingen we naar binnen. Je komt direct in een overdekte galerij, waar winkels en restaurantjes zijn. Als je er door heen loopt, kom je buiten en moet je even zoeken welke kant je op gaat.

    

Als eerste namen wij Art of Disney Animation. Hier zie je hoe de personages tot stand komen. Het wordt in het Frans uitgelegd, maar je krijgt hoofdtelefoons voor de Engelse taal. Ook kon je het in de Nederlandse taal lezen in totaal 6 talen, dat is nieuw, meestal  alleen Frans en Engels. Daarna als je buiten komt, kun je zelf aan de slag met animatie.

Hierna haalden we een fastpass voor de Studio Tram Tour. Daar konden we om 11.45-12.15 uur terecht, dus eerst maar even een kop koffie. Het weer was iets minder dan gisteren, maar toch heerlijk. Er was nog tijd voor de CinéMagique, een schitterende bioscoop, waar je gevraagd word je mobile af te zetten en geen foto's te maken. Als het begint gaat er toch een mobieltje af. Deze man wordt achterna gezeten door het personeel, en springt het podium op, om verder te telefoneren. Het lijkt heel echt, maar het hoort bij de show.

Het was tijd voor de Studio Tram Tour.  Ook bij de fastpass stond een enorme rij, maar de meeste gaan er veel te vroeg staan. Wij konden zo door lopen. De tour is erg klein in vergelijking met Amerika. Mickey en Minnie hebben een eigen caravan.

De Televion Production Tour, of dit ging die dag verkeerd, er staat in de plattegrond, dat je hier dat je een live opname kunt bij wonen. Maar nee hoor, je hoort hier alleen Frans praten, waar het over gaat, weet je niet, als je de franse taal niet beheerd, daarna ga je na een ander vertrek, zie je waar de live opname plaats vind, weer met een franse uitleg, en dat was het. 

Ook de inwendige mens moet gevoed worden, dus gingen we in één van de vele restaurantjes wat eten tussen de middag.

Eén ding hoefden wij niet te zien en dat was de Rock 'n' Roller Coaster. Daar gaan we niet in. Voor de stuntshow, welke 3 keer per dag een show geeft om 12.00 - 15.00 - 17.00 uur. Deze show is zeer de moeite waard en moet je ook beslist zien. De Franse stuntman Rémy Julienne doet het fantastisch Al met al een half uurtje show, waarbij je echt op tijd moet komen, want er staat altijd een rij. Het is ook wel de mooiste show van het Walt Disney Studios Park. 

We hadden ook een fastpass voor de Flying Carpets, maar die was inmiddels verlopen, dus leuk voor het fotoboek. We moesten nu nog Special Effects zien en Animagique.

In Armageddon Special Effects kom je in een ruimtestation, waar allerlei effecten afgaan. Meestal staat hiervoor ook een lange rij, wij hadden geluk.

In Animagique kom je weer in een theater, waar je Donald Duck en Mickey tegen komt. Ook hier wordt je gevraagd niet te filmen en foto's te maken, anders wordt de show stop gezet. Dit is werkelijk een leuke show over animatie. Het duurt ook een half uurtje, maar er worden 10 shows per dag gegeven.

Nog even wat eten, ditmaal werden het pizza's, en de plaatjes hier zijn van de pizza dozen. We besloten  naar de camping terug te gaan. Je mocht nog wel naar het andere park met je kaartje, maar daar waren we net met de kleinkinderen twee weken hiervoor geweest. En het was al zeven uur in de avond.

Het park is in één dag te doen, mits er niet te veel mensen rondlopen.