20 jarig bestaan Disneyland Resort Paris

Vanaf 1 april 2012 is het feest in Disneyland Parijs. En dat wordt groots gevierd! Zo zal je kunnen gaan genieten van het nieuwe avond spektakel Disney Dreams! Elke avond wordt je in het Disneyland Park d.m.v. spectaculaire speciale effecten meegenomen in de betoverende wereld van de Disney Klassiekers!

Ook zal in het feestjaar een nieuwe parade te zien zijn, de Disney Magic on Parade neemt je met nieuwe muziek, parade floats en nog meer Disney figuren mee in de wondere wereld van Disney.

In Fantasyland zal je niemand minder dan Mickey Mouse kunnen ontmoeten in de Meet & Greet met Mickey Mouse. Je kan via de coulissen van het theater waar je attributen kan zien van 20 jaar shows in Disneyland Parijs, naar de kleedkamer van Mickey Mouse, waar je een bijzondere ontmoeting kan hebben met de beroemde muis.

Extra lang genieten van de Disney Parken met de Extended Hours, vanaf 1 april t/m 30 september zijn de Disney parken langer open, en kan je dus extra lang genieten van alles dat de parken te bieden hebben!

Vanaf 1 april 2012 is het feest in Disneyland Parijs. En dat wordt groots gevierd! Zo zal je kunnen gaan genieten van het nieuwe avond spektakel Disney Dreams! Elke avond wordt je in het Disneyland Park d.m.v. spectaculaire speciale effecten meegenomen in de betoverende wereld van de Disney Klassiekers!

In Disney Village kan kunnen we begin 2012 de opening van de World of Disney Store verwachten, een nieuwe en grote Disney Winkel

De Disney Dreams show is hét nieuwe avond spektakel in het Disneyland Park in Parijs wat zich op en rond het kasteel zal afspelen. In een show vol speciale effecten wordt je meegenomen in de wereld van de Disney klasiekers

 

The 2nd Star to the Right

De show zal zich afspelen met  als uitgangspunt "The 2nd Star to the Right", uit de bekende verhalen van Peter Pan, vanuit deze magische ster komen de bekende Disney verhalen en worden d.m.v. de modernste technieken aan je getoont. Zo wordt er gebruik gemaakt van projectoren, die verhalen op het kasteel zullen projecteren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van waterschermen en fonteinen, die een magisch effect hebbenals er filmbeelden op worden geprojecteerd, deze techniek kennen we uit de "Wold of Color" show uit het Disney California Adventure park. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van Vuur, Vuurwerk en Lasers, om een van de meest bijzondere shows die je ooit gezien hebt!

Muziek

De muziek die te horen is in de show, is speciaal opnieuw gecomponeerd en opgenomen in een Londense studio (In geruchten zou het hier gaan om de beroemde Abbey Road Studio's), en zal elementen bevatten uit de bekende Disney Klasiekers

De Fonteinen die nodig zijn voor de show staan in de "gracht" om het kasteel heen, en zijn diverse hoge druk spay modules geplaats om de nodige mist te kunnen creëren voor de projecties van de show. Ook op het kasteel is ook diverse apparatuur geplaatst om de show mogelijk te maken

Hieronder vindt je nog een compilatie video met een preview van de show:

 

Bij een jubileum hoort natuurlijk ook een nieuwe parade. Daarom rijd er vanaf 1 april 2012 de Disney Magic on Parade door de straten van Main Street U.S.A.

De nieuwe parade is gedeeltelijk gelijk aan de huidige Once Upon a Dream Parade, echter worden enkele van de z.g. floats drastisch verbouwd, zo als je op visuals op deze pagina kan zien. Zo worden van de openingsfloat de zon en de maan gehaald en vervangen door een toren en een pompoen koets. Zoals je kan zien op de visual gaat het thema van de parade aardig veranderen. De magiërs en feeën uit de Disney Verhalen nemen plaats op de eerste float om je te betoveren met de Disney Klasiekers.

  

Tijdens de parade wordt je getracteerd op een feest van kleuren en muziek. Alle costuums van de dansers en firugren zijn geheel vernieuwd, naar een magische en kleurijke outfit. De muziek voor de parade is ook geheel vernieuwd, het nieuwe liedje gaat “Magic Everywhere!” heten.

Als tweede ‘nieuwigheid’ zal de huidige parade, Disney’s Once Upon A Dream Parade, worden omgebouwd tot een nieuwe parade, genaamd: Disney Magic on Parade. Hierbij zullen alle floats een kleine upgrade krijgen, maar met name de Dreams of Imagination (eerste float) en de Dreams of Romance II (laatste float) zullen compleet worden omgebouwd. De Imagination, nu nog met ‘grote maan’, Mickey, Minnie, Donald en Goofy krijgt een nieuw magisch thema. De float wordt het nieuwe huis van bekende magiërs met als decor een kasteel. Tinkerbell, Flora, Fauna, Merryweather, Fairy Godmother, Blue Fairy en Merlin zullen te zien zijn op deze vernieuwde float. De laatste float, Dreams of Romance II, wordt omgebouwd tot rots/berg uit de film Fantasia. Hier zullen dan alle bekende karakters op te zien zijn: Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Knabbel, Babbel en niemand minder dan Sorcerer Mickey. Alle figuren op deze float krijgen de nieuwe pakjes die speciaal voor de 20ste verjaardag worden gemaakt.

Verder zullen er extra ‘floats’ worden toegevoegd in de vorm van 2 koninklijke koetsen met echte paarden voor Sneeuwwitje en haar prins en voor Assepoester en haar prins. Aladdin en Yasmine zullen niet meer te zien zijn op Dreams of Romance I. Hun plaats zal worden vervangen door Rapunzel en Flynn Rider. Tiana en Naveen uit The Princess and the Frog nemen ook plaats op de zijkant van deze float. Daarnaast zal er nieuwe muziek te horen zijn in de vorm van een terugkerende ‘underliner’ en dan diverse variaties op dit thema per float. Dit systeem is vergelijkbaar met Disney’s Fantillusion Parade. De hoofdfiguren (Mickey en z’n vriendjes) krijgen tevens nieuwe feestelijke pakjes en ook de performers zullen we in nieuwe kostuums gaan zien. Of er ook (interactieve) showstops zullen worden opgevoerd is vooralsnog niet bekend.

Naast Disney Magic on Parade zijn er ook wijzigingen voor de parade in het Walt Disney Studios Park. Disney’s Stars ‘n’ Cars verandert in een ‘normale’ parade, zonder show op Place des Stars. Sinds 22 november is de parade ook al in deze nieuwe versie te zien waarbij de wagens in één keer door het park rijden vanaf de poort naast Flying Carpets over Agrabah naar de uitgang van Rock ‘n’ Roller Coaster.

Meet Mickey Mouse

In het Fantasyland Theater kan je vanaf 1 april 2012 een bijzonder ontmoeting hebben met Mickey Mouse. Je gaat achter de schermen door de coulisen van het theater, maar de kleedkamer van Mickey. Waar je de kans krijgt om een persoonlijke ontmoeting te hebben met de beroemde muis!

 

 

De hoofdshow voor komend jaar zal Disney Dreams worden in het Disneyland Park. Regisseur van dit spectakel is niemand minder dan Steven Davison, show director van succesvolle shows als Fantasmic! en World of Color. Onze show zal een combinatie van die twee worden met projecties, waterschermen, fonteinen, muziek, lasers, special effects, vuur en pyrotechnic vuurwerk. Allemaal rondom het kasteel, Central Plaza en Main Street, U.S.A. De projecties op het kasteel worden naar verluid nog beter dan de variant die nu wordt gebruikt in Amerika als onderdeel van ‘The Magic, The Memories, And You!’ shows in Florida en California. De show zal vanaf april 2012 dagelijks te zien zijn

Het verhaal van de show zal zich concentreren rondom Peter Pan. Hij neemt ons mee op een spectaculaire reis door bekende Disney klassiekers met een knallende finale. Disney heeft enkele concept arts voor de nieuwe show vrijgegeven die er fantastisch uit zien. Op de tekeningen zijn ondere andere de volgende personages te zien die (wellicht) naast Peter Pan een onderdeel gaan vormen van de show: Wendy (Peter Pan), Rapunzel & Flynn Rider (Rapunzel/Tangled), Lumiere (Beauty & the Beast), Simba (The Lion King), Remy (Ratatouille), Dr. Facilier (The Princess and the Frog) en Tinkerbell (Peter Pan), Tiana (The Princess and the Frog), Snow White en Cinderella

Met dank aan DLP Travel en DLRP Today